Ostatnio jest mnie mniej na forum, mniej strzelam, bo cztery razy w tygodniu jeżdżę i buduję strzelnicę na terenie LOKu, do którego się zapisałem. Jest tam klubowiczów około 20-stu, ale prawie wszyscy strzelają PPN i KPN z 10m. Natomiast ja bardzo chcę coś na dłuższy dystans, więc działam.
Pod spodem zdjęcie jak to ma wyglądać. Będzie 6 stanowisk na 50m pod zadaszeniem, z stabilnymi stołami do benchrestu. Potem będą trzy stanowiska od 7,5 do 42m (leżące, stojące i siedząco-klęczące) do trenowania figurek. Następnie będzie 6 stanowisk pod dachem na 25m do benchrestu ze stołami.
Pracy jest masa, bo to jest działka gdzie leżą opony, sporo żelastwa żelastwa, izolacji, ścianek działowych, laminatu. Wszystko trzeba uprzątnąć, zabezpieczyć, ogrodzić, wykosić, pomalować, etc... Pracuję już trzeci tydzień, często wracam padnięty po fizycznej robocie (nie jestem przyzwyczajony, bo moja praca to głównie siedzenie przy komputerze), a końca nie widać. Ale jak już będzie zrobione, to będzie bajka :)
Plan jest taki, aby to skończyć do końca sierpnia, ale z doświadczenia wiem, że może się o miesiąc przeciągnąć. Jak będę miał jakieś fotki z postępów to powklejam. Zmierzyłem dalmierzem i maksymalnie mamy 54m, więc jest spoko. Fajny parking, dojazd bezproblemowy, obok działki z pastwiskami, więc trzeba dobrze zabezpieczyć, aby krowy nie obrywały rykoszetem.