Forum o wiatrówkach i PCP: testy broni pneumatycznej, recenzje optyki i śrutu, porady strzeleckie, airgun hunting, pest control i wsparcie doświadczonych użytkowników
Porady i tutoriale dla majsterkowiczów i strzelców, którzy chcą samodzielnie wykonać lub ulepszyć sprzęt. Od prostych modyfikacji po zaawansowane projekty DIY
To jest "folia carbon 3d" bynajmniej takim hasłem wyłowiłem to na allegro, to 3d to znaczy że nie jest to nadruk tylko, ale ma fakture wyczuwalną palcem
Tutaj kupowałem http://allegro.pl/duzy-format-folia-3d- ... 24081.html
wycinasz co Ci trzeba, odrywasz papierek i wio, to jest termokurczliwe więc można se suszarką pomagać w razie W.
Carbon style bo carbon style i huj sam nie wiem, tak mi się pomyślało to tak napisałem
a piasku brakuje bo ostatnio cisnąłem tam karcherem i wiadomo co się stało
Ja na początku myślałem, że to zdjęcia Ci nie wyszły i takie refleksy na oksydazie... a z tym "Carbon Style" kojarzyła mi się tylko baka. Chyba spróbuję tego patentu z głośnikami...
Wiem Snajpi co to 3D, i wiem jak to w praktyce wygląda bo oklejałem tym lusterka w aucie dawno, bardzo temu
Chodziło mi bardziej o to, gdzie zawijałeś folię (łączenie foli na korpusie pewnie masz pod spodem, przykryte osadą, dobrze myślę?) A lufę ? Na niej masz chyba jakiś tłumik, też oklejany lecz czy jej/go front/czoło też oklejałeś czy już nie? Wiesz o co mi chodzi bo wokół własnej osi to łatwo a trudniej ją nawinąć na końce
kartusz ma "łączenie" na górze lufa od spodu - między nimi jest tycinka przerwa temu to się góbi - zwłaszcza jak się chce przyjrzeć to się dostaje oczopląsu
Aha tak wcześniej nie napisałem, to nie jest lufa taka długa tylko 10 cm mikro-tłumik by specbest, czoła nie oklejałem
Nie no Snajpi, wygląda kozacko! Pogratulować pomysłu.
Woytan kiedyś w rozmowie ze mną wspominał że rury z których robią kartusze słabo chwyta oksyda i że z tego powodu oklejają je właśnie taką folią. Mi osobiście się podoba choć wydaje mi się że z plastikowym łożem komponowało by się jeszcze lepiej.
P.S. Kiedy ostatnio Rumpi powiedział coś pozytywnego o Twoich pomysłach?
Jestem jak Stocznia Gdańska: spełniam swoją rolę w historii (forum) a teraz mogę się zamknąć.