FANATYKOWA BRUNIRA PO PRZEMIANIE!
Moderatorzy: Antonio, Neo, arkadyjczyk
-
Fanatyk
- Hunter

- Arsenał:
Re: FANATYKOWA BRUNIRA PO PRZEMIANIE!
No tak bo jak LINDA mawiał- bo to zła kobieta była 
- loopess
- Sponsor forum

- Arsenał: Trzecia noga
- Kontakt:
bimber jest wyjątkowo niebezpieczny,jedn lufa,druga lufa i nagle gaśnie światło...
-
Fanatyk
- Hunter

- Arsenał:
-
Nuras5
- Sponsor forum

- Arsenał:
Marokańcy też wiedzieli jak obchodzić się z "matką szatana" TAPAno_taki pisze:Wystarczy znac zasady nia postepowania..
https://www.wprost.pl/swiat/10071101/Ch ... elony.html
Ja nie potrzebuję GOOGLE - moja żona wie wszystko
-
Fanatyk
- Hunter

- Arsenał:
Panowie a propo brunirowania to zdradzę Wam ,że można robić to o wiele,wiele prościej niż klasyczną metodą i uzyskać łatwiej głęboką czerrń,już jestem po udanych eksperymentach,ale po koleji mianowicie: w całej tej zabawie chodzi tak naprawdę o podklad bo jak wiadomo tanina gołej stali za cholerę nie zabarwi,dlatego kładziemy płyn brunirujący żeby uzyskać rdzę,którą potem gotujemy albo w samej wodzie albo z dodatkiem taniny,żeby zaciemnić. Wtędy właśnie wpadłem moim zdaniem na gennialny pomysł mianowicie: jako podkładu czyli pierwszej warstwy postanowiłem użyć UWAGA!!! zwykłej oksydy na zimno
i to był strzał w dżiesiątkę ponieważ od razu uzyskałem czerrń,którą potem mogłem,już tylko oblewać oksydą prawdziwą czyli z rdzy wygotowanej w taninie i o dziwo oksyda na zimno wspaniale pochłania nakładane warstwy płynu brunirującego i potem podczas gotowania w taninie wszystko się piękie oblewa
Nie ma żadnego brudzenia łap i jakiś niespodzianek jak miałem przy klasycznym brunirowania
Śmiiało mogę stwierdzić,że mój patent działa rewelacyjnie i kto wie czy rusznikarze,też nie stosują jakiś prostych sztuczek
wiem jedno,że kolosalne znacznie ma podklad czyli pierwsza warstwa i wiele na to wskazuje że oksydy na zimno ma niesomowite właściwości 
- Neo
- Stary Pierdziel

- Arsenał: To co pod ręką
Najsłabszy element decyduje o wytrzymałości całego elementu/systemu,i z racji że oksyda na zimni jest ujowo wytrzymała,schodzi nawet pod paznokciem ,i łatwo rdzewieje,to nawet gdy nałożysz kilka warstw bruniry , tylko wzmocnisz powierzchniowo.Każde mocniejsze uderzenie prawdopodobnie zaskutkuje uszkodzeniem podkładu. T Trzeba by zrobić na jakimś mniej potrzebnym żelastwie i zrobić próbę ,,zniszczeniową",w trudnych warunkach.Fanatyk pisze:wiem jedno,że kolosalne znacznie ma podklad czyli pierwsza warstwa i wiele na to wskazuje że oksydy na zimno ma niesomowite właściwości
Życie, to jedyna droga ku śmierci.
-
Fanatyk
- Hunter

- Arsenał:
Neo bez kitu to działa i daję Ci słowo,że tak nałożonej bruniry watą stalową nie ruszysz
zauważyłem po prostu,że tanina wchodzi doskonale w reakcję z powierzchniam różnego rodzaju nawet z emalią tylko za cholerę nie zabarwi gołego metalu
dlatego też wpadłem na pomysł podkładowania pierwszej warstwy oksydą na zimno,która jest potem zabezpieczana pancerną powłoką rdzy wygotowanej w taninie

- Huzi
- Sponsor forum

- Arsenał: Sata jet 5000
Czajna szmelc
Dobry podkład to podstawa każdej substancji błonkotwórczej, czyli chujowo pod spodem i każdy materiał nawet ten z nasa nie bedzie sie dobrze trzymał.
Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą
-
Fanatyk
- Hunter

- Arsenał:
Być może masz rację,ale czuję,że moje ekspeymenty idą w dobrym kierunku

- Huzi
- Sponsor forum

- Arsenał: Sata jet 5000
Czajna szmelc
-
Fanatyk
- Hunter

- Arsenał:
Tym bardziej,że niektóre oksydy na zimno naprawdę mają podwójną siłę oksydowania i to różnego rodzaju stali np Birchwood super blue to naprawdę super sprawa żadne na zimno nie mają do niej startu

- Neo
- Stary Pierdziel

- Arsenał: To co pod ręką
Życzę udanych eksperymentów,nie chcę być czarnowidzem (nie mylić z userem).
Życie, to jedyna droga ku śmierci.
-
Fanatyk
- Hunter

- Arsenał:
Nie dziękuję,żeby nie zapeszyć 
- Loaded
- Hunter

- Arsenał: BT 65 RBW 6.35
Tylko po co eksperymentować, skoro są od dawna opracowane metody przez fachowców. Nic się nie zmieniło od dziesięcioleci.