Tłumik z drukarki 3D
Moderatorzy: Antonio, Neo, arkadyjczyk
-
disakos
- Bardzo Cichy

- Arsenał:
Tłumik z drukarki 3D
Hej, czy ktoś testował taki wynalazek ?
Macie coś sprawdzonego ?
Macie coś sprawdzonego ?
- Hordish
- Sponsor forum

- Arsenał: Laserowa dzida
Re: Tłumik z drukarki 3D
Są fachowcy na forum co robią tłumiki z wkładami 3d i działa to bdb.
- ninalken
- Sponsor forum

- Arsenał: Różne takie tam...
Mam taki tłumik (cały drukowany) kupiony na tym forum od producenta, nasuwany na lufę i zaciskany śrubką z boku. Skuteczny to on jest, ale brzydki i na łamaną sprężynę nie za bardzo się nadawał, więc leży i czeka na lepsze czasy.
- loopess
- Sponsor forum

- Arsenał: Trzecia noga
- Kontakt:
Przy większych energiach lubi wydmuchać wkłady drukowane robiąc niezłą sieczkę...
-
szabla
Mam gdzieś taki mały drukowany 4.5 poszukam to mogę Ci wysłać ... Antkowy go miażdży.
-
Kamilw79
- Cichy

- Arsenał:
Drukowałem i na podkręconym mocno Kralu wycisza praktycznie do zera. Póki co po około 100 strzałach tez nie wygląda jak by miał się rozlecieć. Mogę poszukać STLa to jak by co to podeślę.
- śwagier
- Stary Pierdziel

- Arsenał:
Dla mnie drukowanie przegród , czy nawet wkładów, to wyważanie otwartych drzwi.
Sama ideą tokarni jest wytwarzanie na niej precyzyjnych okrąglych przedmiotów z mozliwoscią wiercenia w nich w pelni osiowych otworów.
Po co obchodzić naookolo to, co jest proste w wykonaniu Innym narzędziem, szczególnie ze i materiały "tokarskie" charakteryzuja się lepszymi parametrami niz te "drukarskie"
Sama ideą tokarni jest wytwarzanie na niej precyzyjnych okrąglych przedmiotów z mozliwoscią wiercenia w nich w pelni osiowych otworów.
Po co obchodzić naookolo to, co jest proste w wykonaniu Innym narzędziem, szczególnie ze i materiały "tokarskie" charakteryzuja się lepszymi parametrami niz te "drukarskie"
Syci niewolnicy są najzacieklejszymi wrogami wolności.
-Marie von Ebner-Eschenbach-
-
Kamilw79
- Cichy

- Arsenał:
Szwagier22 dużo prościej nauczyć się obsługi drukarki 3D i jakiegoś programu do modelowania, drukarka zajmuje mniej miejsca i spokojnie można postawić w pokoju:) Sam nigdy nie stałem nawet obok tokarki a na drukarce parę rzeczy sobie dorobiłem. Nie każdy ma dostęp i umiejętności obsługi takich maszyn.
-
Maverick
- Zasłużony Hunter i Sponsor

- Arsenał: - - -
Serwis wiatrowy w swoich tłumikach stosuje przegrody drukowane, tłumiki akula do edguna leshiy są również drukowane: https://www.airgunnation.com/topic/wts- ... uppressor/
Moim zdaniem wkłady z drukarki maja duży potencjał. Oczywiście odpowiednie materiały oraz konstrukcja jest bardzo ważna.
Robiłem sporo wkładów tutaj na forum do płaszczy z druku 3d i żadnej reklamacji nie było. Tutaj na olx koleś wykonuje całe wkłady do evanixa: https://www.olx.pl/d/oferta/wkladka-tlu ... 793b523bb6
Moim zdaniem wkłady z drukarki maja duży potencjał. Oczywiście odpowiednie materiały oraz konstrukcja jest bardzo ważna.
Robiłem sporo wkładów tutaj na forum do płaszczy z druku 3d i żadnej reklamacji nie było. Tutaj na olx koleś wykonuje całe wkłady do evanixa: https://www.olx.pl/d/oferta/wkladka-tlu ... 793b523bb6
- Spirit
- Zasłużony Hunter

- Arsenał:
Pożyczyłem od Darta tłumik z drukowaną przegrodą, po kilkudziesięciu strzałach przegrody pękły wzdłuż słojów.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
Maverick
- Zasłużony Hunter i Sponsor

- Arsenał: - - -
Takie wkłady są mało wytrzymałe.Spirit pisze:Pożyczyłem od Darta tłumik z drukowaną przegrodą, po kilkudziesięciu strzałach przegrody pękły wzdłuż słojów.
- Urko
- Sponsor forum

- Arsenał: ABC
Mam coś podobnego.Spirit pisze:Pożyczyłem od Darta tłumik z drukowaną przegrodą, po kilkudziesięciu strzałach przegrody pękły wzdłuż słojów.
- Hordish
- Sponsor forum

- Arsenał: Laserowa dzida
Ja mam tłumik z wkładem 3d dopieszczenym ręcznie od LOGUNa i złego słowa nie powiem.
Słychać tylko zbijak. Co prawda w limicie, ale LOGUN zapewniał że testował też na większych energiach i była cisza.
Puki co nic z nim się nie dzieje, skupienia też nie zepsuł.
Słychać tylko zbijak. Co prawda w limicie, ale LOGUN zapewniał że testował też na większych energiach i była cisza.
Puki co nic z nim się nie dzieje, skupienia też nie zepsuł.
- śwagier
- Stary Pierdziel

- Arsenał:
Wydaje mi się, ze warto rozroznić drukowane tlumiki "fabryczne", czy po prostu wykonywane w profesjonalnych firmach, gdzie są możliwosci osiagnięcia dużych dokładności, dobrania materialów , sa mozliwosci dokonania kompletnych testów(W końcu klepie się tam serie po - powiedzmy - kilkaset sztuk, jesli nie lepiej ) od tych drukowanych w domowych warunkach i na amatorskim sprzęcie.
Być może da się opracować i wdrożyć skuteczny, celny i wytrzymaly tlumik i w domu, ale to wiele prob i wiele zmarnowanego filamentu.
Być może da się opracować i wdrożyć skuteczny, celny i wytrzymaly tlumik i w domu, ale to wiele prob i wiele zmarnowanego filamentu.
Syci niewolnicy są najzacieklejszymi wrogami wolności.