Kral Puncher One T
Moderatorzy: Antonio, Neo, arkadyjczyk
-
kamiljm99
- Czytający

- Arsenał:
Kral Puncher One T
Witam, udało mi się dokonać zakupu znanego większości forumowiczów Krala.. podpowie mi ktoś jak, i jaki założyć do niego bipod? Nie ma szyny więc czekam na sugestie ...
- Mada
- Zasłużony Hunter

- Arsenał: 2S7 Pion na powietrze.
Re: Kral Puncher One T
Najprościej kupić szynę 22 mm jakąś z ASG, zrobić otwory w osi pod szynę i nagwintować je. No i voila, szyna pod bipod gotowa.
Życie toczy się dalej. A na tokarce to już w ogóle.
-
spin
- Sponsor forum

- Arsenał: atomowy
Masz też bipody zaciskane na lufie, ale prawdę mówiąc wygląda to jak prowizorka. Sugestia kol. MF jest rozwiązaniem bardziej eleganckim.
spin
HW90K/BSAUltraBullPup/DemyanM2/HW75
- blomqvist88
- Świerzak

- Arsenał: HW90 0.22 z Dampa 70 + Buckler Honor 4-14x44 FFP
Artemis M22 0.22 + Westhunter hd 4-16x44 ffp
Hoyt Vector Turbo
A właśnie apropo takiego bipodu na lufę to nie zmienia on punktu trafienia np w springu? Zawsze się zastanawiałem czy dodatkowy punkt podparcia bezpośrednio na lufie podczas jej pracy nie ma na nią wpływu.
-
spin
- Sponsor forum

- Arsenał: atomowy
Wiesz...ostatnio na forum dowiedziałem się, że przesadne dokręcenie obejmy wokół lufy zmienia jej średnicę, a wcześniej nigdy bym w to nie uwierzył.
Więc pewnie jak, przy takim bipodzie, założysz przyciężkawą lunetę to wygięcie lufy będzie powodowało takiego banana, że śrut może Ci spaść na głowę....
Więc pewnie jak, przy takim bipodzie, założysz przyciężkawą lunetę to wygięcie lufy będzie powodowało takiego banana, że śrut może Ci spaść na głowę....
spin