Żeby strzelać rok cały…
Moderatorzy: Antonio, Neo, arkadyjczyk
- kglowac
- Początkujący Hunter

- Arsenał: FX Wildcat MKIII. Reszta się nie liczy.
Żeby strzelać rok cały…
Lubimy strzelać. Jest to czynność przyjemna, relaksująca, intrygująca, wciągająca – cokolwiek powiem pozytywnego, będzie pasowało.
Ok., potrafi wydrenować kieszeń, ale patrząc na ciuchowe szaleństwa mojej żony i 2 córek, wydawanie kasy też sprawia przyjemność. Na przykład zakup nowego karabinka, czy ustawienie na półce 10 pudełek świetnie latającego śrutu.
Jednakowoż, hobby strzeleckie sprawia też problemy.
Są to często problemy z miejscem do uprawiania tegoż hobby.
Wszystko jest cacy jak grzeje słoneczko, można sobie wyjść do ogrodu tudzież wyjechać do lasu, na żwirowisko lub inne wyszukane wcześniej miejsce. W najgorszym wypadku można też iść na strzelnicę.
Ale zimą? W deszcz? W burzę?
Ja strzelać muszę codziennie, niezależnie od warunków. Takie tam uzależnienie. No po prostu kocham strzelać!
Pewnej jesieni. Była sobie piwnica……. Potem przyszła zima, podczas której karabinek i pistolety mogłem sobie pooglądać co najwyżej. Pełna frustracja. Ale pojawił się też PLAN.
Realizacja planu trwała i trwała, ale poskutkowała taką oto metamorfozą: Po wykuciu dziury do ukrytego pomieszczenia, powstała oś długa, całe 9 metrów, z podglądem tarczy: Transport tarcz na wkrętarce, nawet ma wyłączniki krańcowe: Oś krótka 3,5 metra, pistolet dynamiczny: Kącik neurobalistyczny: Kącik psychorelaksacyjny: Wszystko zrobione własnymi rencamy, głównie z "przydasiów".
Jak to tam szło? "Obywatelu, zrób sobie dobrze sam"
Mam nadzieję, że kogoś zainspiruję.
Ok., potrafi wydrenować kieszeń, ale patrząc na ciuchowe szaleństwa mojej żony i 2 córek, wydawanie kasy też sprawia przyjemność. Na przykład zakup nowego karabinka, czy ustawienie na półce 10 pudełek świetnie latającego śrutu.
Jednakowoż, hobby strzeleckie sprawia też problemy.
Są to często problemy z miejscem do uprawiania tegoż hobby.
Wszystko jest cacy jak grzeje słoneczko, można sobie wyjść do ogrodu tudzież wyjechać do lasu, na żwirowisko lub inne wyszukane wcześniej miejsce. W najgorszym wypadku można też iść na strzelnicę.
Ale zimą? W deszcz? W burzę?
Ja strzelać muszę codziennie, niezależnie od warunków. Takie tam uzależnienie. No po prostu kocham strzelać!
Pewnej jesieni. Była sobie piwnica……. Potem przyszła zima, podczas której karabinek i pistolety mogłem sobie pooglądać co najwyżej. Pełna frustracja. Ale pojawił się też PLAN.
Realizacja planu trwała i trwała, ale poskutkowała taką oto metamorfozą: Po wykuciu dziury do ukrytego pomieszczenia, powstała oś długa, całe 9 metrów, z podglądem tarczy: Transport tarcz na wkrętarce, nawet ma wyłączniki krańcowe: Oś krótka 3,5 metra, pistolet dynamiczny: Kącik neurobalistyczny: Kącik psychorelaksacyjny: Wszystko zrobione własnymi rencamy, głównie z "przydasiów".
Jak to tam szło? "Obywatelu, zrób sobie dobrze sam"
Mam nadzieję, że kogoś zainspiruję.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Powiedz mi, a zapomnę.
Pokaż mi, a zapamiętam.
Pozwól mi zrobić, a zrozumiem.
Pokaż mi, a zapamiętam.
Pozwól mi zrobić, a zrozumiem.
- jakiii
- Zasłużony Hunter

- Arsenał:
Re: Żeby strzelać rok cały…
Toż to świątynia ! 
- Leon83
- Stary Pierdziel

- Arsenał: Epic Two .177 + Vortex Viper PSTII 2-10x32 mrad
Zagładyjakiii pisze:Toż to świątynia !
- Robeq
- Sponsor forum

- Arsenał:
Zoning widzę ładny - w prawdziwym korpo robisz/robiłeś?
Podziw i gęba rozdziawiona :)
WYEDYTOWAŁEM ponieważ się złapałem na automatyźmie myślowym, a kolega się przywitał
Podziw i gęba rozdziawiona :)
WYEDYTOWAŁEM ponieważ się złapałem na automatyźmie myślowym, a kolega się przywitał
Ostatnio zmieniony 12 marca 2022, 18:25 przez Robeq, łącznie zmieniany 3 razy.
"Ten, który z demonami walczy, winien uważać, by samemu nie stać się jednym z nich. Kiedy spoglądasz w otchłań ona również patrzy na ciebie" - Friedrich Nietzsche
- zbi_air
- VIP

- Arsenał: N₂+O₂+Ar
https://www.youtube.com/watch?v=o7jGIoLDrZM
Ladnie, prawdziwa oaza spokoju dla meza i ojca
Nornalnie szczezlbym z zazdrosci gdyby tor piwniczny mial min 25m bo wtedy to i z pcp mozna byloby potrenowac
W mojej piwnicy jest 10m. A po otwarciu drzwi wyjsciowych (na poziomie piwnicy i pod tarasem z parteru domu a wiec pelna ochrona przed wiatrem i deszczem) dodatkowe 1,5 do murku na ktorym mozna powiesic kulochwyt. Ale to dystans na lp50 albo karabinka 10m
Ladnie, prawdziwa oaza spokoju dla meza i ojca
Nornalnie szczezlbym z zazdrosci gdyby tor piwniczny mial min 25m bo wtedy to i z pcp mozna byloby potrenowac
W mojej piwnicy jest 10m. A po otwarciu drzwi wyjsciowych (na poziomie piwnicy i pod tarasem z parteru domu a wiec pelna ochrona przed wiatrem i deszczem) dodatkowe 1,5 do murku na ktorym mozna powiesic kulochwyt. Ale to dystans na lp50 albo karabinka 10m
- zbi_air
- VIP

Ostatnio zmieniony 12 marca 2022, 18:51 przez zbi_air, łącznie zmieniany 1 raz.
- ninalken
- Sponsor forum

- Arsenał: Różne takie tam...
Zaje... meta
i do tego piwnica...
Gratki pomysłu i realizacji.
Też myślę o czymś takim, tylko u mnie przerobie budynek gospodarczy, w którym przez okno będą ostrzeliwane figurki hft rozlokowane na ogrodzie w różnych miejscach i odległościach. Do tego otwarty kominek i mini kuchnia letnia, no i stanowisko do degustacji
. Ale to pieśń przyszłości...
Też myślę o czymś takim, tylko u mnie przerobie budynek gospodarczy, w którym przez okno będą ostrzeliwane figurki hft rozlokowane na ogrodzie w różnych miejscach i odległościach. Do tego otwarty kominek i mini kuchnia letnia, no i stanowisko do degustacji
-
Bors
- Hunter

- Arsenał: Siekiera po dziadku
Szczerze gratuluję i zazdroszczę. I pewnie się przyśni? Bo moja prowizoryczna "strzelnica zimowa" nawet nie może się równać z tym projektem. Kurcze, jak mojej zdradziłbym taki plan, to pewnie... Wystawi mi walizkę?
- waaj
- Sponsor forum

- Arsenał: wciąż szukam...
Zawsze podziwiam taki porządek, często staram się ogarnąć własny, jeśli tak Masz na co dzień to szacun, u mnie jest tak dwa razy w roku, reszta to artystyczny nieład.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Jacek.
- Zasłużony Hunter

- Arsenał:
O kuźwa! Masz trochę trawnika na zewnątrz?.Problem zlotu rozwiązany! U Ciebie to i w lutym strzelać można.
Zapisywać się, kto przyjeżdża na taką miejscówkę.
1.Jacek
Zapisywać się, kto przyjeżdża na taką miejscówkę.
1.Jacek
- zbi_air
- VIP

A zwrociliscie uwage, ze Kolega ma kamerke na tarcze i ekran gdzie sie mu to wszystko wyswietla 
- Robeq
- Sponsor forum

- Arsenał:
Oby nie Wiżajny i rodzina naszego nowego kolegi będzie w pełni ukontentowanaJacek. pisze:O kuźwa! Masz trochę trawnika na zewnątrz?.Problem zlotu rozwiązany! U Ciebie to i w lutym strzelać można.
Zapisywać się, kto przyjeżdża na taką miejscówkę.![]()
![]()
1.Jacek
A na to to nie. Zawstydziłeś mnie Zbigniewie, a myślałem, że jestem spostrzegawczy. Myślałem, no to siup ...zbi_air pisze:A zwrociliscie uwage, ze Kolega ma kamerke na tarcze i ekran gdzie sie mu to wszystko wyswietla
"Ten, który z demonami walczy, winien uważać, by samemu nie stać się jednym z nich. Kiedy spoglądasz w otchłań ona również patrzy na ciebie" - Friedrich Nietzsche
- f@za
- Stary Pierdziel

- Arsenał: Scyzoryk
Oby nie nadgorliwego dzielnicowegokglowac pisze:Mam nadzieję, że kogoś zainspiruję.
Człowiek nie wielbłąd, napić się musi. Chłop nie koń, wody pił nie będzie.
- Neo
- Stary Pierdziel

- Arsenał: To co pod ręką
Przecież kolega sam napisał o podglądzie,nie czytacie całościkglowac pisze: Po wykuciu dziury do ukrytego pomieszczenia, powstała oś długa, całe 9 metrów, z podglądem tarczy:
Życie, to jedyna droga ku śmierci.