Komora strzałowa do P15
Moderatorzy: Antonio, Neo, arkadyjczyk
-
Kunalis
Komora strzałowa do P15
Naszła mnie myśl czy nie dało by się z jakiegoś innego strzeladła zadaptowac komory strzałowej do P15? Szukałem coś na taki temat ale bieda, jak myślicie udało by się? A jeśli tak to z czego ???
- arkadyjczyk
- Zasłużony Hunter

- Arsenał: Audi B5 '95 :-P
-
Kunalis
Re: Komora strzałowa do P15
Tak zwiększyć, zasadniczo powinno jakiegoś konia to dodać, a żeby nie rzeźbić cudów i nie kombinować za bardzo ciekaw jestem czy od m11 nie było by blisko Plug Play
-
tyrfing
- Cichy

- Arsenał:
Istnieje wiele metod zwiększenia wydajności komory strzałowej. Oto pięć z nich:
Zastosowanie lepszych materiałów - zastosowanie lepszych materiałów do budowy komory strzałowej może zwiększyć jej wydajność.
Dostosowanie geometrii komory strzałowej - zmiana geometrii komory strzałowej może zwiększyć jej wydajność poprzez lepsze wykorzystanie energii strzału.
Stosowanie lepszych projektów - zastosowanie lepszych projektów komory strzałowej może przyczynić się do jej wzrostu wydajności.
Poprawa warunków pracy komory strzałowej - dostosowanie warunków pracy komory strzałowej, takich jak temperatura czy ciśnienie, może zwiększyć jej wydajność.
Stosowanie lepszych technologii - zastosowanie nowoczesnych technologii w komorze strzałowej może przyczynić się do jej wzrostu wydajności.
Stosowanie lepszych projektów - zastosowanie lepszych projektów komory strzałowej może przyczynić się do jej wzrostu wydajności.
Poprawa warunków pracy komory strzałowej - dostosowanie warunków pracy komory strzałowej, takich jak temperatura czy ciśnienie, może zwiększyć jej wydajność.
Stosowanie lepszych technologii - zastosowanie nowoczesnych technologii w komorze strzałowej może przyczynić się do jej wzrostu wydajności.

- Arsenał:
Albo i nie.Zukensv40 pisze:zasadniczo powinno jakiegoś konia to dodać
Może się tez zdarzyć ,ze powiększenie komory spowoduje skoki ciśnień i rozrzut z racji zbyt malego spadku cisnienia w niej przy strzale i tym samym nieprawidlowej pracy rega
Proponuję prosty test: Przechronować prędkość, popuscić korek spręzymy zbijaka np o 1/4 obrotu i znow przechronować. Jesli prędkość nie spadnie, to znak że częśc luftu i tak idzie w lufę juz po opuszceniu przez nią srutu , czyli powięszanie komry sensu raczej nie ma
Syci niewolnicy są najzacieklejszymi wrogami wolności.
-Marie von Ebner-Eschenbach-
- f@za
- Stary Pierdziel

- Arsenał: Scyzoryk
A jakieś konkrety, przykłady, puki co to tylko takie blablanie...tyrfing pisze:Istnieje wiele metod zwiększenia wydajności komory strzałowej. Oto pięć z nich:
....
- Zasłużony Hunter

yyyyyy co?tyrfing pisze:Istnieje wiele metod zwiększenia wydajności komory strzałowej. Oto pięć z nich

- śwagier
- Stary Pierdziel

- Arsenał:
No jak to co ?!!
Rurka z tytanu bedzie miała znacznie wiekszą wydajność niż stalowa
Przeciez wydasz na nią znacznie więcej kasy
Rurka z tytanu bedzie miała znacznie wiekszą wydajność niż stalowa
Przeciez wydasz na nią znacznie więcej kasy
Syci niewolnicy są najzacieklejszymi wrogami wolności.
- sl@vko
- Czytający

- Arsenał: Puncher 4.5+Hawke Vantage 3-9x40AO
P15 5.5+Point Precision 3-12x42AO
A czy te kartusze w ogóle są z tytanu? Bo niby to lekkie, ale różne zdania słychać na ten temat.
- arkadyjczyk
- Zasłużony Hunter

Na pewno nie przyciąga ich magnes. Może to alu, może nierdzewka, może złoto 

-
Lutczyn
- Sponsor forum

- Arsenał: do celu doleci
- sl@vko
- Czytający

- Arsenał: Puncher 4.5+Hawke Vantage 3-9x40AO
P15 5.5+Point Precision 3-12x42AO
Może i alu. Ciekawe jak to się obrabia, bo może twarde i faktycznie to chiński tytan.
- loopess
- Sponsor forum

- Arsenał: Trzecia noga
- Kontakt:
Słyszałem "o tytanowych" kartuszach,ale stawiam że to raczej aluminiu,odpowiedni stop po stosownej obróbce cieplnej,podobnoe wykonywane są butle na sprężone gazy,czy to jakieś nurkowe czy techniczne,sam już nie raz dostałem argon w aluminiowej butli,koło tytanu większość nawet noe leżała
- sandacz
- Sponsor forum

- Arsenał:
Tytan nie tytan jak trzyma ciśnienie to tak ma być. Pewnie, że lepiej brzmi jak ma się kartusz z tytanu niż z amelinum co to nawet się nie pomaluje ale już sobie odpuściłem dochodzenie czy mam kartusz tytanowy czy nie tytanowy. Mogę bić bezpiecznie do 250 i to już mi wystarczy.
-
P_iotrek
- Tropiciel

- Arsenał:
Witam , ja założyłem komorę od M22.Zukensv40 pisze:Naszła mnie myśl czy nie dało by się z jakiegoś innego strzeladła zadaptowac komory strzałowej do P15? Szukałem coś na taki temat ale bieda, jak myślicie udało by się? A jeśli tak to z czego ???