Hatsan flash tuning mocy
Moderatorzy: Antonio, Neo, arkadyjczyk
-
Qbahatsan
- Bardzo Cichy

- Arsenał:
Hatsan flash tuning mocy
[
Witam wszystkich może ktoś podpowie jak stuningowac hatsana flash 4.5 mm gdzie co kupić itp
Witam wszystkich może ktoś podpowie jak stuningowac hatsana flash 4.5 mm gdzie co kupić itp
- śwagier
- Stary Pierdziel

- Arsenał:
Re: Hatsan flash tuning mocy
A co chcesz tunningować w 4,5 ?
Ile uzyskasz ? 24 J ?
Czy naprawde uważasz że skórka jest warta wyprawki ? Czyli koszty , czas i praca warte jest zysku energetycznego ?
O ryzyku w razie W nie wspominam, a to bedzie identyczne , czy osiągniesz te 23-24 J w 4,5 , czy 100 J w 6.35
Ile uzyskasz ? 24 J ?
Czy naprawde uważasz że skórka jest warta wyprawki ? Czyli koszty , czas i praca warte jest zysku energetycznego ?
O ryzyku w razie W nie wspominam, a to bedzie identyczne , czy osiągniesz te 23-24 J w 4,5 , czy 100 J w 6.35
Syci niewolnicy są najzacieklejszymi wrogami wolności.
-Marie von Ebner-Eschenbach-
-
Qbahatsan
- Bardzo Cichy

- Arsenał:
Ja myślałem że tam jakąś sprężynę się zmienia a to grubsza imprezka rozumiem
- śwagier
- Stary Pierdziel

- Arsenał:
Nie rzecz w tym.
4,5 to nie kaliber do szukania szmocy.
Najcelniejszy z cięzszych srutoww tym kalibrze jest JSB Heavy 0,67 g, a jego optymalna prędkośc to 270 m/s czyli.. 24 J
Oczywiscie są i śruty ponad 1 g w tym kalibrze i da sie je rozpędzic do 300 m/s z tym,ze wtedy szukaj jako celu drzwi od stodoły. Będzie jebnięcie ,ale bez trafienia
Szukasz szmocy... to szukaj odpowiedniego kalibru, a nie 4.5
4,5 to nie kaliber do szukania szmocy.
Najcelniejszy z cięzszych srutoww tym kalibrze jest JSB Heavy 0,67 g, a jego optymalna prędkośc to 270 m/s czyli.. 24 J
Oczywiscie są i śruty ponad 1 g w tym kalibrze i da sie je rozpędzic do 300 m/s z tym,ze wtedy szukaj jako celu drzwi od stodoły. Będzie jebnięcie ,ale bez trafienia
Szukasz szmocy... to szukaj odpowiedniego kalibru, a nie 4.5
Syci niewolnicy są najzacieklejszymi wrogami wolności.
-
Qbahatsan
- Bardzo Cichy

- Arsenał:
Dziękuję jestem nowy w tym sporcie i chciałem mieć coś mocniejszego niż koledzy z łamanymi strzelbami tak już mam ale szanuje i dziękuję za odp. Bo pewnie masz rację he dz 
- Angel
- Hunter

- Arsenał: Liszaj + nokto
Ciężko będzie dorwać coś mocniejszego, na brenece łamana strzelba ma ze 3000 JouliQbahatsan pisze:...chciałem mieć coś mocniejszego niż koledzy z łamanymi strzelbami...
- Hordish
- Sponsor forum

- Arsenał: Laserowa dzida
Twoi koledzy mają zapewne strzelby czyt wiatrówki z energią nie przekraczającą 14J. Ty jedyne co możesz to zbliżyć się do 17J i tyle musi ci wystarczyć. Jak poczytasz tematy związane z tuningiem to będziesz wiedział co robić. Jeśli nie będziesz potrafił to zostaw tak jak jest i ciesz się że nie musisz ładować śrutu do lufy co strzałQbahatsan pisze:chciałem mieć coś mocniejszego niż koledzy z łamanymi strzelbami
-
Edek
- Zasłużony Hunter i Sponsor

- Arsenał: Kral Puncher Jumbo 5.5.Air Masters 200
Nie zniechęcać kolegi
zrób przegląd zerowy albo zleć komuś kto serwisuje wiatrówki poprawi co trzeba i limicie wypadnie dobrze przy sprężynie