Tuning Valken M17 pod tzw. Less Lethal - kwestia butli

Porady i tutoriale dla majsterkowiczów i strzelców, którzy chcą samodzielnie wykonać lub ulepszyć sprzęt. Od prostych modyfikacji po zaawansowane projekty DIY

Moderatorzy: Antonio, Neo, arkadyjczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Furio
Cichy
Cichy
Arsenał:

Tuning Valken M17 pod tzw. Less Lethal - kwestia butli

Post autor: Furio »

Cześć,
przywitałem się więc pora na pierwszy post.

Zaczynam przerabiać marker Valken M17 pod tzw. Less Lethal czyli chce zwiększyć mu moc do 45-55 Dżuli przy pociskach 9.9 grama, kaliber 0.68 mm.
Wiem już jak wykonać tzw. PVR delete, jak zrobić bypass regulatora, a także dodać potrzebne bumpery, dłuższą lufę czy wzmocnić sprężyny układu spustowego.

Jestem obecnie na kupnie butli HP pod ten sprzęt. W necie większość rekomenduje 13ci NINJA HPA BOTTLE – 13CI/3000 NINJA SHP ULTRALIGHT HPA (1,100 PSI OUTPUT PRESSRUE )
Natomiast w Polsce ją bardzo trudno dostać, a dodatkowo usłyszałem, że można przerobić dostępne u nas butle z ciśnieniem wyjściowym na poziomie 60 bar (850 psi), tak by ciśnienie było większe, poprzez zdjęcie blaszek z pina i włożenie w to miejsce sprężyny.
Czy ktoś z Szanownych robił takie rzeczy? Jeżeli tak, to jak to zrobić i która butla się do tego nadaje? Na razie zastanawiam się nad: Butla Totem Air butla soger HP lub Butla HP 0,2l 3000PSI green, lub Butla HP Valken 0,2l 3000PSI.

Jeżeli pojawią się jakieś pomysły, bardzo proszę o sugestię. Czy ciśnienie wyjściowe zależy tylko od regulatora, czy butla musi być w jakiś sposób do tego przystosowana?

Pytanie bonusowe: Jaki jest najlepszy sposób i najchętniej nie najdroższy, aby takie małe butle nabijać w domu samemu? Przy parametrach powyżej podejrzewam, że z jednego nabicia starczy na maks. jeden magazynek.

Pozdrawiam
Marek
Awatar użytkownika
Neo
Stary Pierdziel
Stary Pierdziel
Arsenał: To co pod ręką

Re: Tuning Valken M17 pod tzw. Less Lethal - kwestia butli

Post autor: Neo »

Butle https://allegro.pl/listing?string=butla ... O_FALLBACK
Są z różnymi ciśnieniami po regu,ale każdy można przerobić.
Życie, to jedyna droga ku śmierci.
ODPOWIEDZ