300m/sśwagier pisze:6.35, 2.2 g ( king Heavy)
Butla z Aliexpres do Kral Jumbo
Moderatorzy: Antonio, Neo, arkadyjczyk
-
mcgregor
- Zainteresowany

- Arsenał: Fifka i papier
Re: Butla z Aliexpres do Kral Jumbo
- śwagier
- Stary Pierdziel

- Arsenał:
Przerabiane praktycznie wszystko
. Z oryginalu zostal zdaje sie wylacznie zbijak 
P.S O kurde, tez nie
Problemem Nemesisa jest spora objetość pasozytnicza zuzywająca luft, poza tym to prosty do bólu karabinek baaaarzdo podatny na mody
P.S O kurde, tez nie
Problemem Nemesisa jest spora objetość pasozytnicza zuzywająca luft, poza tym to prosty do bólu karabinek baaaarzdo podatny na mody
Syci niewolnicy są najzacieklejszymi wrogami wolności.
-Marie von Ebner-Eschenbach-
-Marie von Ebner-Eschenbach-
- sandacz
- Sponsor forum

- Arsenał:
Ty masz Jumbo czy jakiś inny turecki wynalazek z zetką? Najlepiej zamieść fotkę bo pewnie nie tylko ja jestem ciekawy jak na wiatrówce wygląda taka butelka z regiem i przejściówką.mcgregor pisze:ciśnienie jest wystarczające na osiągnięcie ponad 40 jasków, w swoim na 120 barach i pół litrowej butelce robie spokojnie 14 magów przy prędkości 274m na śrucie 1,15.
P.S. Jakie zrobiłeś otwory przelotowe?
-
mcgregor
- Zainteresowany

Jumbo taki sam jak Twój , fotki są na pierwszej stronie tematu.
Przelot 4,5 taki był już zrobiony przez kogoś, pomijam fakt że zostało zj-bane, a tak to wygląda w całości
Przelot 4,5 taki był już zrobiony przez kogoś, pomijam fakt że zostało zj-bane, a tak to wygląda w całości
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- sandacz
- Sponsor forum

- Arsenał:
Miał ktoś do czynienie z taką zetką? To niby już z regiem ale jak z energią bo luftu w zaworze chyba niewiele się mieści?
-
mcgregor
- Zainteresowany

Znajomy do rexia jedynki kupił taką zetke tylko bez rega, wywalił kartusz i butelkę dał, dorabiał nowy zawór strzałowy, otwory montażowe nie pasowały zupełnie , śruby od mocowania w bloku wychodziły w oringi i otwór dolotowy dosyłający luft był zasłoniety ..... gdyby nawet to dostosować to gdzie upchasz manometry w drewnie.
Edyta .... zawory syrzałowe rexiu- kral takie same .
Edyta .... zawory syrzałowe rexiu- kral takie same .
- sandacz
- Sponsor forum

- Arsenał:
Przyszła mufka, reg i nowa butla 0,5l. Robiłem próby warsztatowe ale nim przykręciłem butlę do mufy to zakręciłem korek z nyplem i napompowałem do do 100 BAR. Plenum malutkie ale nawet przy wzmocnionej sprężynie, po strzale, zawór nie opróżniło się do zera. Energia 20J w Jumbo 5,5. Dopiero przy ciśnieniu 150BAR energia była lekko ponad 40J. Wygląda, że na tyle powinienem ustawić reg choć zauważyłem, że jak jest butla to, w momencie strzału, reg puszcza powietrze do zaworu i energia jest wyższa. Na moje potrzeby wystarczy wię ustawić reg na 135. O dziwo przy takim przedłużeniu nie leci na ryj a wręcz jest lepiej wyważony. Teraz trzeba dopiłować złączkę by nypel i mano "strzelały" do góry. Rurę fi 60mm zmówiłem i będę robił osłonę jak na zdjęciu.
Delikatnie rozwierciłem tranfery. Ten w bloku wierciłem od strony śruby mocującej lufę bo tranfer od zaworu do lufy jest właśnie w tym miejscu. By nie uszkodzić gwintu dopasowałem cienką rurkę i dopiero przez nią wierciłem. Teraz po całości jest 4,5. Zastanawiam się jak robią to ci co pisali, że rozwiercają tranfery na 5,5?
Śruba mocująca lufę to M5.
Delikatnie rozwierciłem tranfery. Ten w bloku wierciłem od strony śruby mocującej lufę bo tranfer od zaworu do lufy jest właśnie w tym miejscu. By nie uszkodzić gwintu dopasowałem cienką rurkę i dopiero przez nią wierciłem. Teraz po całości jest 4,5. Zastanawiam się jak robią to ci co pisali, że rozwiercają tranfery na 5,5?
- sandacz
- Sponsor forum

- Arsenał:
Ostatni post w temacie. Jestem po testach w terenie. Ostateczny wygląd wiadomo jaki będzie. Po ostatniej awarii u mnie zniknęły więc jedną umieszczam dla przypomnienia. Do testów założyłem mniejszą butelkę /reg ten sam 1800PSI/ bo matka miała tylko 150Bar a mniejszą łatwiej pompką dobijać. Prędkość na heavy 265 i o dziwo nie źre tak dużo luftu. Teraz do rzeczy. Luneta Disco 8-36x50 SFP. Zerowałem na 25m i po 5 strzałach przeszedłem na 55 bo robiła się jedna dziura. Na 55 strzelana do celów wielkości kapsli po piwie. 10 na 10 aż nudne. Na 75 puszki 0,3 a na 100 0,5 po piwie. Zrobiłem polerkę lufy i bałem się, że może być lipa a tu takie zaskoczenie. Jeszcze trochę się mim nacieszę i oddam w dobre ręce. Wiem, że wstydu nie będzie. 
- tomeks
- Hunter

- Arsenał: Szczęście = zdrowie + pasje + wolność
Wyniki zacnesandacz pisze:Zerowałem na 25m i po 5 strzałach przeszedłem na 55 bo robiła się jedna dziura. Na 55 strzelana do celów wielkości kapsli po piwie. 10 na 10 aż nudne. Na 75 puszki 0,3 a na 100 0,5 po piwie. Zrobiłem polerkę lufy i bałem się, że może być lipa a tu takie zaskoczenie.
Najlepszym lekarstwem na złego człowieka z bronią jest dobry człowiek z bronią, a nie czekanie na policję, zajętą ganianiem rolników czy obstawianiem kolorowych marszów
Moc np. elektryczną mierzymy w Watach W, energię w wiatrówkach min. w Joulach J
Moc np. elektryczną mierzymy w Watach W, energię w wiatrówkach min. w Joulach J
- sandacz
- Sponsor forum

- Arsenał:
Żadna tajemnica. Mam takie pręty z włókna szklanego. Naciąłem na końcu, wyciąłem pasek papieru wodnego 2000, włożyłem w nacięcie i przykleiłem. Koniec pręta wkręciłem do wiertarki. Kilka kropli wody i jazda tam i z powrotem a jednocześnie obroty wiertarki. Jak już było tak, że śrut przechodził dość gładko to zamiast papieru szmatka bawełniana i pasta polerska. Wiertarka na obroty i ruch posuwisto zwrotny. Teraz śrut przechodzi płynnie i czok trochę luźniejszy. Pierwszy raz glancowałem lufę więc myślałem, że coś zepsuję ale efekt przy strzelaniu przeszedł moje oczekiwania. Nie strzelałem przed ale lepiej na pewno nie było.tomeks pisze:Wyniki zacne Opisałbyś swoją technikę polerowania lufy, o ile to nie tajemnica?