Do czego.sluzy i czy podnosi moc?Mada pisze:Regulacja napięcia sprężyny zbijaka. Miałem ten model...
Reximex force 2 Zdlawiony
Moderatorzy: Antonio, Neo, arkadyjczyk
-
Giszgo
- Cichy

- Arsenał:
Re: Reximex force 2 Zdlawiony
-
Pastuch
- Zainteresowany

- Arsenał:
Dokręcenie sprężyny wydłuża czas otwarcia zaworu, czego efektem jest wzrost EK. Poluzowanie działa odwrotnie.Giszgo pisze:Do czego.sluzy i czy podnosi moc?Mada pisze:Regulacja napięcia sprężyny zbijaka. Miałem ten model...
- Mada
- Zasłużony Hunter

- Arsenał: 2S7 Pion na powietrze.
Prawie wszystko w tym przypadku się zgadza. Z tym że zbijak rewolwerowy plus zawór Krala/Reximexa to średnie połączenie. Większe napięcie niewiele daje z racji konstrukcji zaworu. W wersji FAC "górka" przy 150 barach i koniec, dalej już ciężej się otwiera. Nie ma co mocniejszej sprężyny wkładać, nic to nie da, ale jest sprytny trik żeby ten zawór trochę odelżyć 
Życie toczy się dalej. A na tokarce to już w ogóle.
-
Giszgo
- Cichy

- Arsenał:
Zamieniam sie w sluch ;)Mada pisze:Prawie wszystko w tym przypadku się zgadza. Z tym że zbijak rewolwerowy plus zawór Krala/Reximexa to średnie połączenie. Większe napięcie niewiele daje z racji konstrukcji zaworu. W wersji FAC "górka" przy 150 barach i koniec, dalej już ciężej się otwiera. Nie ma co mocniejszej sprężyny wkładać, nic to nie da, ale jest sprytny trik żeby ten zawór trochę odelżyć
- Mada
- Zasłużony Hunter

Należy przeprojektować zawór żeby się lżej otwierał. Zredukować otwor wlotowy, bo jest za duży. Optymalnie przy tej sprężynie zbijaka na 6 mm albo 5.5. Do tego nowa iglica z nowym prowadzeniem i uszczelnienie. W dwóch turasach tak zrobiłem i efekt przeszedł najśmiejsze oczekiwania.
W egzemplarzu który miałem zawór otwierał się bez problemu przy 250 barach i oczywiście było energetycznie i poprawiła się charakterystyka.
W egzemplarzu który miałem zawór otwierał się bez problemu przy 250 barach i oczywiście było energetycznie i poprawiła się charakterystyka.
Życie toczy się dalej. A na tokarce to już w ogóle.
-
Giszgo
- Cichy

- Arsenał:
Czyli samym przykreceniem sruby zbijaka jouke nie pojda di giry?
- Mada
- Zasłużony Hunter