Korona lufy
Moderatorzy: Antonio, Neo, arkadyjczyk
- Kronos
- Sponsor forum

- Arsenał: BT65 Elite, Hatsan mod 9, Kandar CP1 PCP, Hatsan Striker Eage
- Kronos
- Sponsor forum

Re: Korona lufy
Ok i sprawa jasnaBiMa pisze:Ja robiłem tak ze najpierw frez a potem na frez pasek papieru wodnego 800 i kręcisz w druga stronępotem kolejny pasem 1200 i jak dla mnie basta . Ja nie robiłem taka kulka jak wysłałeś w linku ... Bo i po co , jak frez jest nowy to papierem jest chwilka roboty i pamiętaj zamiast wody to olej albo wd40 bo jak dasz wody to ruda będzie szalała w lufie

-
BiMa
dziwne ... Ja mam w domu 8mm
... Ale ten z Allegro będzie git ten co ja wysłałem to tak żeby zobrazować jak ma wyglądać

- Kronos
- Sponsor forum

Ten na filmiku to szpec jakiś. Mi tak nie wyjdzie.... pierwszym razem. Wstawie fotki przed i po do waszej oceny 

- Antonio
- Administrator

- Arsenał:
Kulka jest bezpieczniejsza do wykonywania korony od każdego freza.

Stary pierdziel ale nie alkoholik
- schadow
- Sponsor forum

- Arsenał:
Ja ciętą i wyrównaną lufę wsadziłem do imadła pionowo,uzbroiłem wiertarę w frezik,przyłożyłem do wylotu lufy tak aby wiertarka dociskała swym ciężarem frezik i borkop obracałem w palcach (nie włączałem wiertarki) delikatnie z wyczuciem !!! Co chwila sprawdzając.Potem polerka i gotowe.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- audi80
- Hunter

- Arsenał: Norconia Germany Professional Plus
ja tam u siebie w krykiecie profilaktycznie kulka z łożyska przez papier p 400.Lufa wykręcona, między dłonie i tak jakby ognisko rozpalać.Kulka z papierem na podłodze.
Oczywiście musisz wystrzelić ze swojej wiatrówki parę tysięcy razy zeby nabrac powtarzalności.Co z tego,że zrobisz czary mary kosmicznym frezem.
Wstaw karabin do imadła i spust podłącz do pindolka, ewentualnie dużego palca u nogi.Do dupy takie strzelanie.
Jeszcze dobierz sobie śrut, predkość,naucz sie kontrolować paralaksę, trzymać karabin w pionie- tak dużo osób strzela dystansowo bez poziomniczek a potem wielkie zdziwienie.
.
No i najważniejsze czyli nauka celowania i brania poprawek.
Pomijam fakt,że kiedy jesteś na huntingu np w samochodzie to serce bije szybciej, no i nerwy.Mogę to porównać do strzelania do okienka chrona radeckowego na 70 m.
Oczywiście musisz wystrzelić ze swojej wiatrówki parę tysięcy razy zeby nabrac powtarzalności.Co z tego,że zrobisz czary mary kosmicznym frezem.
Wstaw karabin do imadła i spust podłącz do pindolka, ewentualnie dużego palca u nogi.Do dupy takie strzelanie.
Jeszcze dobierz sobie śrut, predkość,naucz sie kontrolować paralaksę, trzymać karabin w pionie- tak dużo osób strzela dystansowo bez poziomniczek a potem wielkie zdziwienie.
No i najważniejsze czyli nauka celowania i brania poprawek.
Pomijam fakt,że kiedy jesteś na huntingu np w samochodzie to serce bije szybciej, no i nerwy.Mogę to porównać do strzelania do okienka chrona radeckowego na 70 m.
это хулиганский аппарат для очень скрытной стрельбы
- audi80
- Hunter

- Arsenał: Norconia Germany Professional Plus
- Antonio
- Administrator

- Arsenał:
Shoter stal to nie ciasto i nigdy nóż nie odetnie Ci nadmiaru materiału w ten sposób że nie będzie trzeba tego zatrzeć-wypolerowac.
Nie wiem co rozumiesz przez robienie korony kulka.
Ja rozumie to w ten sposób że czoło lufy planuje nożem a sam wylot formuje stalowa kulka na którą nakładam papier ścierny.
W ten sposób odcięcie masz zawsze do osi lufy i nie masz żadnych zadr.
Nie wiem co rozumiesz przez robienie korony kulka.
Ja rozumie to w ten sposób że czoło lufy planuje nożem a sam wylot formuje stalowa kulka na którą nakładam papier ścierny.
W ten sposób odcięcie masz zawsze do osi lufy i nie masz żadnych zadr.

-
BiMa
dawno nie huntingowale i nie wiem ja na dzień dzisiejszy ale wcześniej nieaudi80 pisze:Tak. a Wy nie?
- Kronos
- Sponsor forum

I teraz już sam nie wiem co tu myśleć... kulka czy frez... żebym nie ropieprzył tej lufy. Rozumiem że jeżeli frez to tylko w palcach bez wiartarki multiszlifierki itp.Antonio pisze:Kulka jest bezpieczniejsza do wykonywania korony od każdego freza.

- Antonio
- Administrator

- Arsenał:
Frez bez sztywnego mocowania to źródło potencjalnych problemów.
Kulka z papierem będzie sama się osiowac, ale warto było by na tokarce czoło splanowac bo jeżeli ktoś robił wcześniej frezem to fazka wcale nie musi być w osi otworu.
Kulka z papierem będzie sama się osiowac, ale warto było by na tokarce czoło splanowac bo jeżeli ktoś robił wcześniej frezem to fazka wcale nie musi być w osi otworu.

- Kronos
- Sponsor forum

Jak wrócę z roboty wstawię fotkę, jak aktualnie to wygląda, może tak będzie najlepiej.