FANATYKOWA BRUNIRA PO PRZEMIANIE!
Moderatorzy: Antonio, Neo, arkadyjczyk
-
Fanatyk
- Hunter

- Arsenał:
Re: FANATYKOWA BRUNIRA PO PRZEMIANIE!
Nie wspominaj mi o oksydach za zimno
Boże jak ja kiedyś mogłem w coś takiego się bawić
a z tym odcienim niebieskim to nie jest to takie proste bo tu jeszcze dochodzi problem rodzaju stali zdaje mi się,że na węglowej łatwiej o to 
-
PALMA%
- Zainteresowany

- Arsenał:
Brunira po przemianie,Fanatyk po przemianie,Bima również....język pełen miłości..chociaż temat zaczyna się niebezpiecznie przedłużać.. 
-
Fanatyk
- Hunter

- Arsenał:
Spoko nie dam się sprowokować 
Jeśli,któryś z tych dwóch zatroluje to kończę temat i poproszę Spirita o pomoc

Jeśli,któryś z tych dwóch zatroluje to kończę temat i poproszę Spirita o pomoc
- Żurek
- Zasłużony Hunter

- Arsenał: Panzer M4 12ga
CZ457 At-One .22lr
S&W Victory .22lr
Bersa Thunder 22/6 .22lr
HK SFP9M 9x19
KelTec S2K 9x19
RIA 1911 Rock .45ACP
Zastava M70 .32ACP
Howa 1500 Varmint .308Win - Lokalizacja: W-wa
Kolega w temacie macierzystym pisał że chciał wykończenie w macie i zdjął starą oksydę gąbka szlifierską 320, jak wypolerujesz papierkiem 1500 będzie połysk. W końcu zdjęciaבימה pisze:No widziszjak chcesz to potrafisz :mrgreen:tylko jedno mnie zastanawia
dlaczego.u ciebie jest z połyskiem a u kolegi w temacie macierzystym na rewolwerze jest mat.?.
-
Fanatyk
- Hunter

- Arsenał:
Najlepszą fabryczną oksydę można bez problemu zdjąć wełną stalową mocno dociskając,natomiast z mojej co najwyżej możesz usunąć ewentualne jakieś naloty ,ale za cholerę nie naruszysz tej pancernej samej powłoki dlatego nie dziwie się czemu tak robiona oksyda u rusznikarza jest najdroższą z powłok pomijając już fakt,że ten sposób nie naraża ani Ciebie ani sprzętu 
Jestem niezmiernie wdzięczny założycielowi tematu BRUNIRA PO ANTONOWSKU bo dzięki niemu doszedłem do bardzo dobrych wyników a szczególnie za to,że dał tak prosty a zarazem doskonały przepis na roztwór do bruniry i co najważniejsze bez okropnie szkodliwego chlorku rtęci gdzie praktycznie proces gotowania jest wykluczony bo opary tego chlorku to samobójstwo

Jestem niezmiernie wdzięczny założycielowi tematu BRUNIRA PO ANTONOWSKU bo dzięki niemu doszedłem do bardzo dobrych wyników a szczególnie za to,że dał tak prosty a zarazem doskonały przepis na roztwór do bruniry i co najważniejsze bez okropnie szkodliwego chlorku rtęci gdzie praktycznie proces gotowania jest wykluczony bo opary tego chlorku to samobójstwo
- Spirit
- Zasłużony Hunter

- Arsenał:
Kilka razy trafiło mi się ratować oksydę pokrytą kaszką rdzy. Wszystko spryskałem brunoxem lub wd40 a potem polerowałem druciakiem nierdzewnym. Grube wżery niestety pozostawały widoczne ale drobna kaszka schodziła.
-
Fanatyk
- Hunter

- Arsenał:
Dalsza sesja zdjęciowa 
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
Fanatyk
- Hunter

- Arsenał:
Tak na zakończenie tego tematu mogę stwierdzić,że metodą prób i błędów doszedłem do bardzo dobrych wyników w brunirowaniu i potrafię teraz za,każdym razem położyć piękną ciemnobrązową brunirę lub kruczoczarną zależnie od gustu oksydę
Od tej chwili jestem zdecydowanym przeciwnikiem wszelkich oksyd na gorąco i radzę każdemu zwolennkowi tej niebezpiecznej metody aby nie szedł,już tą drogą i nauczył się tego co ja a oksydowanie na gorąco jeśli już musi zlecał zakładom rusznikarskim

Od tej chwili jestem zdecydowanym przeciwnikiem wszelkich oksyd na gorąco i radzę każdemu zwolennkowi tej niebezpiecznej metody aby nie szedł,już tą drogą i nauczył się tego co ja a oksydowanie na gorąco jeśli już musi zlecał zakładom rusznikarskim
-
Fanatyk
- Hunter

- Arsenał:
Nie wdychasz syfu a oparzenia są nieporównalnie mniej niebezpieczne
o bezpieczeństwie dla broni,już nie wspomnę 
-
Fanatyk
- Hunter

- Arsenał:
Zgodzę się z jednym,że jest upierdliwa to fakt,ale nagroda za to jest wielka 
- loopess
- Sponsor forum

- Arsenał: Trzecia noga
- Kontakt:
Zimny nadtlenek wodoru tak powiedzmy 35% jest równie niebezpieczny jak gorący wodorotlenek sodu,po jednym i po drugim skóra zlezie razem z mięsem do kości,ale wodorotlenek na przykład nie rozpuszcza betonu,a nadtlenek wodoru już tak,przez ostatnie prawie 10lat miałem do czynienia z jednym i drugim szajsem. Nie wiem jak po wodorotlenku,ale po rozcieńczonym nadtlenku wodoru po wypiciu jest zajebista sraczka 
- Neo
- Stary Pierdziel

- Arsenał: To co pod ręką
W jednym jak i drugim przypadku można sobie poparzyć nie tylko kończyny jak i drogi oddechowe,gdy nie zachowamy zasad bezpieczeństwano_taki pisze:Ale co jest bardziej niebezpiecznego w roztworze wodorotlenku sodu, niż w stezonym nadtlenku wodoru ?
Życie, to jedyna droga ku śmierci.
-
Fanatyk
- Hunter

- Arsenał:
Możesz mi wierzyć lub nie oparzyłem się perhydrolem parę razy trochę pieczenia białe paluchy i po trzech godzinach ani śladu przy sodzie byłby murowany szpital 
-
Fanatyk
- Hunter

- Arsenał:
Czy "BZDURA"??? oj polemizowałbym z Tobą kolego trochę nieodpowiedzialny jesteś tym bardziej,że niby obeznany jesteś z tematem sody pisząc to co piszesz narażasz ludzi nie uważasz

Ostatnio zmieniony 19 sierpnia 2017, 17:47 przez Fanatyk, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Fanatyk
- Hunter

- Arsenał:
A może najpierw poczytaj czym jest soda kaustyczna i nie zachowanie bezpieczeństwa