Oksyda na gorąco by Loopess
Moderatorzy: Antonio, Neo, arkadyjczyk
-
Hand
- Początkujący Hunter

- Arsenał:
Re: Oksyda na gorąco by Loopess
Może na samych korkach też oczywiście. Tyko nie wiem na ile one są plastyczne. Stąd pomysł jego usztywnienia i od razu uchwytu do wyjęcia.
- Neo
- Stary Pierdziel

- Arsenał: To co pod ręką
Bukowa elektroda
.Zabićie kołkiem nie uszkodzi gwintua masz podpórkę lub za co zawiesić.
A tak w ogule to po uj korkować pierwsze strzały i oksyda w pizdu powinna iść.Trzeba by sprawawdzić na jakimś złomie z liderka.
A tak w ogule to po uj korkować pierwsze strzały i oksyda w pizdu powinna iść.Trzeba by sprawawdzić na jakimś złomie z liderka.
Życie, to jedyna droga ku śmierci.
-
Hand
- Początkujący Hunter

- Arsenał:
Tyle, że jak ten buk się napije dobrze i układ włókien będzie temu sprzyjał, to może trochę czoka rozsadzic (a przynajmniej czytałem o takich sytuacjach).
Ale fakt, przy oksydzie nie koniecznie trzeba się bać o wnętrze lufy.
Ale fakt, przy oksydzie nie koniecznie trzeba się bać o wnętrze lufy.
- jakiii
- Zasłużony Hunter

- Arsenał:
Hand pisze:Tyle, że jak ten buk się napije dobrze i układ włókien będzie temu sprzyjał, to może trochę czoka rozsadzic (a przynajmniej czytałem o takich sytuacjach).
-
Fanatyk
- Hunter

- Arsenał:
Ładnie koledze to wyszło
a więc mamy,już udane oksydowanie na gorąco a także przemienianie bruniry w czerń,ale jak się okazuję te dobre powłoki a w szczególności brunirowana są jakby ignorowane jeśli chodzi o ich zastosowanie na szeroką skalę
Jak się okazuję najpowszechniej stosowaną powłoką w przemyśle zbrojeniowym jest UWAGA!-PARKERYZACJA!- czyli inaczej FOSFORANOWANIE broni
Metoda ta podobno ma niesamowite właściwości bo powłoka jest mięciutka i antyrefleksyjna o wytrzymałości,już nie wspominając a co ważne bardzo prosta do wykonu w domu
słyszał ktoś,już o tym

-
Hand
- Początkujący Hunter

- Arsenał:
Nie, ja tak zupełnie na serio
Nie wiem ile w tym prawdy, ale podobne takie sytuacje miały miejsce 
-
Fanatyk
- Hunter

- Arsenał:
Pewnie moje info jest teraz dokładnie sprawdzane
szczególnie tak myślę HAND się edukuję

-
Hand
- Początkujący Hunter

- Arsenał:
Drogi, edukować się nie muszę, bo z różnymi powłokami mam do czynienia na codzień 
- Loaded
- Hunter

- Arsenał: BT 65 RBW 6.35
Panowie. Po co zatykać lufę do tego?? Wytłumaczy mi ktoś?
Kiedyś też miałem wątpliwości, zanim włożyłem lufę do kąpieli i też postawiono mi takie pytanie.
Otóż nie ma powodów, żeby głowić się jak uszczelnić lufę. Niech powstanie oksyda na gwincie, zaraz jej nie będzie
Dwa, trzy strzały i sytuacja wraca do normy.
Do fanatyka.
Fosforowanie jako powłoka antyrefleksyjna?? Na chuj. Po co sobie życie utrudniać? Wystarczy MATOWA OKSYDA. JAK JĄ ZROBIĆ MAM NADZIEJĘ NIEBAWEM SIĘ DOWIESZ
Otóż nie ma powodów, żeby głowić się jak uszczelnić lufę. Niech powstanie oksyda na gwincie, zaraz jej nie będzie
Do fanatyka.
Fosforowanie jako powłoka antyrefleksyjna?? Na chuj. Po co sobie życie utrudniać? Wystarczy MATOWA OKSYDA. JAK JĄ ZROBIĆ MAM NADZIEJĘ NIEBAWEM SIĘ DOWIESZ
-
Hand
- Początkujący Hunter

- Arsenał:
Znowu pewnie miejska legenda, ale może zrobić tarke w lufie, jeżeli będzie źle oczyszczona. Wyobraź sobie, że część jest pokryta ołowiem, a część nie, porobią się place i resztę samemu można dopowiedziec. Jeżeli grubość oksydy przyjmiemy 10 mikro, to po jej usunięciu, średnica będzie większa o 20 mikro(na obu ściankach). A wtedy, jak używasz śrutu 5,52 to będziesz musiał się przestawić na 5,54.
-
Fanatyk
- Hunter

- Arsenał:
Loaded masz w zupełności rację bo śrut szybko dokalibruję lufę do pierwotnego stanu to pewne 
- Loaded
- Hunter

- Arsenał: BT 65 RBW 6.35
Hand robiłeś czy teoretyzujesz? Ja robiłem
Planuję w tym tyg kłaść oksydę, zrobić obszerniejszy opis, załączyć parę rzeczy. Nie wiem czy wyjdzie, postaram się.
Planuję w tym tyg kłaść oksydę, zrobić obszerniejszy opis, załączyć parę rzeczy. Nie wiem czy wyjdzie, postaram się.
-
Hand
- Początkujący Hunter

- Arsenał:
Również tak zrobiłem i uważam to za błąd z mojej strony. Wynikał on z mojej niewiedzy wtedy.
-
BiMa
Ciekawe dlaczego w LW nie oksydują przewodu .. widocznie chuja się znają trzeba odesłać ich do was na lekcje
no i... Żaden PRODUCENT wiatrówek jak i broni palnej nie oksyduje przewodu
.. Ale co ja tam wiem wy jesteście najmądrzejsi :-)fanatyk & loaded masters spółka z o.o. Btw jak jeszcze loaded jakąś wiedzę ma to ty fanatyk przestań błaznować 
Ostatnio zmieniony 31 sierpnia 2017, 15:18 przez BiMa, łącznie zmieniany 1 raz.
- Neo
- Stary Pierdziel

- Arsenał: To co pod ręką
@בימה czy na pewno?Może po oksydowaniu są czyszczone,samo zdjęcie oksydy to żaden kosmos.
Życie, to jedyna droga ku śmierci.