Oksyda na gorąco by Loopess

Porady i tutoriale dla majsterkowiczów i strzelców, którzy chcą samodzielnie wykonać lub ulepszyć sprzęt. Od prostych modyfikacji po zaawansowane projekty DIY

Moderatorzy: Antonio, Neo, arkadyjczyk

Hand
Początkujący Hunter
Początkujący Hunter
Arsenał:

Re: Oksyda na gorąco by Loopess

Post autor: Hand »

Może na samych korkach też oczywiście. Tyko nie wiem na ile one są plastyczne. Stąd pomysł jego usztywnienia i od razu uchwytu do wyjęcia.
Awatar użytkownika
Neo
Stary Pierdziel
Stary Pierdziel
Arsenał: To co pod ręką

Post autor: Neo »

Bukowa elektroda :mrgreen:.Zabićie kołkiem nie uszkodzi gwintua masz podpórkę lub za co zawiesić.
A tak w ogule to po uj korkować pierwsze strzały i oksyda w pizdu powinna iść.Trzeba by sprawawdzić na jakimś złomie z liderka.
Życie, to jedyna droga ku śmierci.
Hand
Początkujący Hunter
Początkujący Hunter
Arsenał:

Tyle, że jak ten buk się napije dobrze i układ włókien będzie temu sprzyjał, to może trochę czoka rozsadzic (a przynajmniej czytałem o takich sytuacjach).
Ale fakt, przy oksydzie nie koniecznie trzeba się bać o wnętrze lufy. :mrgreen:
Awatar użytkownika
jakiii
Zasłużony Hunter
Zasłużony Hunter
Arsenał:

Post autor: jakiii »

Hand pisze:Tyle, że jak ten buk się napije dobrze i układ włókien będzie temu sprzyjał, to może trochę czoka rozsadzic (a przynajmniej czytałem o takich sytuacjach).
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Fanatyk
Hunter
Hunter
Arsenał:

Post autor: Fanatyk »

Ładnie koledze to wyszło :-D a więc mamy,już udane oksydowanie na gorąco a także przemienianie bruniry w czerń,ale jak się okazuję te dobre powłoki a w szczególności brunirowana są jakby ignorowane jeśli chodzi o ich zastosowanie na szeroką skalę :shock: Jak się okazuję najpowszechniej stosowaną powłoką w przemyśle zbrojeniowym jest UWAGA!-PARKERYZACJA!- czyli inaczej FOSFORANOWANIE broni 8-) Metoda ta podobno ma niesamowite właściwości bo powłoka jest mięciutka i antyrefleksyjna o wytrzymałości,już nie wspominając a co ważne bardzo prosta do wykonu w domu :-D słyszał ktoś,już o tym :?: :-D
Hand
Początkujący Hunter
Początkujący Hunter
Arsenał:

Nie, ja tak zupełnie na serio :-P Nie wiem ile w tym prawdy, ale podobne takie sytuacje miały miejsce :lol:
Fanatyk
Hunter
Hunter
Arsenał:

Pewnie moje info jest teraz dokładnie sprawdzane :mrgreen: szczególnie tak myślę HAND się edukuję :mrgreen: :lol:
Hand
Początkujący Hunter
Początkujący Hunter
Arsenał:

Drogi, edukować się nie muszę, bo z różnymi powłokami mam do czynienia na codzień :-)--
Awatar użytkownika
Loaded
Hunter
Hunter
Arsenał: BT 65 RBW 6.35

Post autor: Loaded »

Panowie. Po co zatykać lufę do tego?? Wytłumaczy mi ktoś? :lol: Kiedyś też miałem wątpliwości, zanim włożyłem lufę do kąpieli i też postawiono mi takie pytanie.
Otóż nie ma powodów, żeby głowić się jak uszczelnić lufę. Niech powstanie oksyda na gwincie, zaraz jej nie będzie :lol: Dwa, trzy strzały i sytuacja wraca do normy.
Do fanatyka.
Fosforowanie jako powłoka antyrefleksyjna?? Na chuj. Po co sobie życie utrudniać? Wystarczy MATOWA OKSYDA. JAK JĄ ZROBIĆ MAM NADZIEJĘ NIEBAWEM SIĘ DOWIESZ ;-)
Hand
Początkujący Hunter
Początkujący Hunter
Arsenał:

Znowu pewnie miejska legenda, ale może zrobić tarke w lufie, jeżeli będzie źle oczyszczona. Wyobraź sobie, że część jest pokryta ołowiem, a część nie, porobią się place i resztę samemu można dopowiedziec. Jeżeli grubość oksydy przyjmiemy 10 mikro, to po jej usunięciu, średnica będzie większa o 20 mikro(na obu ściankach). A wtedy, jak używasz śrutu 5,52 to będziesz musiał się przestawić na 5,54.
Fanatyk
Hunter
Hunter
Arsenał:

Loaded masz w zupełności rację bo śrut szybko dokalibruję lufę do pierwotnego stanu to pewne :-D
Awatar użytkownika
Loaded
Hunter
Hunter
Arsenał: BT 65 RBW 6.35

Post autor: Loaded »

Hand robiłeś czy teoretyzujesz? Ja robiłem :lol:
Planuję w tym tyg kłaść oksydę, zrobić obszerniejszy opis, załączyć parę rzeczy. Nie wiem czy wyjdzie, postaram się.
Hand
Początkujący Hunter
Początkujący Hunter
Arsenał:

Również tak zrobiłem i uważam to za błąd z mojej strony. Wynikał on z mojej niewiedzy wtedy.
BiMa

Post autor: BiMa »

Ciekawe dlaczego w LW nie oksydują przewodu .. widocznie chuja się znają trzeba odesłać ich do was na lekcje :mrgreen: :lol: :lol: no i... Żaden PRODUCENT wiatrówek jak i broni palnej nie oksyduje przewodu :-).. Ale co ja tam wiem wy jesteście najmądrzejsi :-)fanatyk & loaded masters spółka z o.o. Btw jak jeszcze loaded jakąś wiedzę ma to ty fanatyk przestań błaznować :-)
Ostatnio zmieniony 31 sierpnia 2017, 15:18 przez BiMa, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Neo
Stary Pierdziel
Stary Pierdziel
Arsenał: To co pod ręką

Post autor: Neo »

@בימה czy na pewno?Może po oksydowaniu są czyszczone,samo zdjęcie oksydy to żaden kosmos.
Życie, to jedyna droga ku śmierci.
ODPOWIEDZ