Forum o wiatrówkach i PCP: testy broni pneumatycznej, recenzje optyki i śrutu, porady strzeleckie, airgun hunting, pest control i wsparcie doświadczonych użytkowników
Porady i tutoriale dla majsterkowiczów i strzelców, którzy chcą samodzielnie wykonać lub ulepszyć sprzęt. Od prostych modyfikacji po zaawansowane projekty DIY
Witam,
W temacie nic ostatnio nie pisałem, lecz konstrukcja cały czas jest rozwijana. Miło mi słyszeć że ludzie kupili mój tłumik żeby skopiować środek na znanym portalu aukcyjnym znany tuner wykonał podobny i sprzedaje
Wielu tunerów czyta forum i zbiera wiedze, dlatego pozdrawiam wszystkich
Obecnie testuje nowy typ przegród z amelinium. Przegrody z dyfuzorami i podwójnym płaszczem, zupełnie coś nowego w tłumikach.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 06 kwietnia 2020, 09:37 przez Maverick, łącznie zmieniany 1 raz.
Maverik pisze:Witam,
W temacie nic ostatnio nie pisałem, lecz konstrukcja cały czas jest rozwijana. Miło mi słyszeć że ludzie kupili mój tłumik żeby skopiować środek na znanym portalu aukcyjnym znany tuner wykonał podobny i sprzedaje
Obecnie testuje nowy typ przegród z amelinium. Przegrody z dyfuzorami i podwójnym płaszczem.
No to spoko mamy użytkowników. Bardzo nieładnie bo może ktoś potrzebuje na karabinek abybgo poużywać a nie kase zbijać na czyjejś pracy. Ale takie mamy czasy.
Arkadyjczyk mam nadzieje że masz potwierdzone info bo się bez potrzeby może produkuje.
Ostatnio tłumiki Maverika zniknęły szybciej niż się pojawiły, a rzadko kto używa trzech sztuk na raz. Choć ich na alle czy olx nie znalazłem jeszcze. Natomiast kiedy szukałem dla siebie chrono to były przypadki natychmiastowego znikania chronografów w dobrej cenie i te lądowały prosto na alle/olx... Ot takie "taniej kupić drożej sprzedać".
Maverik pisze:Witam,
Obecnie testuje nowy typ przegród z amelinium. Przegrody z dyfuzorami i podwójnym płaszczem, zupełnie coś nowego w tłumikach.
Testuj, testuj bo te ostatnie (rurka carbon z korkami z mosiądzu) to szału nie było:) Cena ok. wygląd też, ale jak już to efekt się liczy.
ninalken pisze:Testuj, testuj bo te ostatnie (rurka carbon z korkami z mosiądzu) to szału nie było:)
Zgadza się, przegrody które wykonałem w tak krótkiej rurce i małej średnicy fi30 w ogóle się nie sprawdzają. Ty miałeś wersja najstarszą, teraz wykonuję znacznie inne typu "X" z dyfuzorami.
Właśnie, wygląd i wykonanie jak dla mnie super ale skuteczność niezadawalająca. Mam tłumik od Dębowego - prosty jak budowa cepa i przy tym skuteczny. W środku chyba dwie proste przegrody z ertalitu na oringach, reszta amelinium, wymiarami podobny do Twojego, rozkręcany... Tylko musiałbym anodować, bo do mosiężnych wstawek karabinka ma się ni jak....
Knyp pisze:Taki króciak 140mm x 41mm x 63g, tłumi, leci do potencjalnego nowego właściciela. Konstrukcja jedna z tych prostszych zobaczymy czy się nada.