Budujemy sobie strzelnicę 50m
Moderatorzy: Antonio, Neo, arkadyjczyk
- Kacper_Potocki
- Sponsor forum

- Arsenał: .
Diana 75
Weihrauch HW40
Weihrauch HW50 - Lokalizacja: Kęty
Re: Budujemy sobie strzelnicę 50m
Myślę, że poszły ze 3 paczki śrutu dziś.
- Marysh
- Świerzak

- Arsenał: Zabójcze spojrzenie
Bardzo fajne to ostatnie zdjęcie
Ona lubi Pana fotografa a on jest zazdrosny.
- Kacper_Potocki
- Sponsor forum

Diana 75
Weihrauch HW40
Bardzo się cieszę, bo po ostatnich odwiedzinach pierwszych klas LO jedna z dziewczyn (Magdalena) zapisała się do klubu. Przyszła pierwszy raz i strzelała sobie, aby obyć się z wiatrówką i lunetą. Potem przyszła kolejny raz i zrobiłem jej malutki trening pod benchrest. Powiesiłem tarczę, wyzerowałem lupę i kazałem strzelać z 25m w środek każdej z tarcz. Na drzewie koło tarczy powiesiliśmy tasiemkę, a wiatr wiał tamtego dnia nieprzewidywalnie. Co chwilę zmieniał kierunek, albo ustawał i zrywał się nagle. No ale pierwszą tarczę strzelała tylko celując w środek. Wziąłem kalibromierz i trafiła 230 pkt i 2X. Nie wiedziała nic o wietrze, bo też nic jej nie mówiłem. Miała celować w środek. Przed drugą tarczą powiedziałem jej, że wiatr ma wpływ na miejsce trafienia i ona sama próbowała wyczuć wiatr, ale nie zczaiła powieszonej tasiemki. Drugą tarczę miała 232 pkt i 3X. Przed trzecią powiedziałem jej, aby patrzyła na tasiemkę i zgodnie z tym co pokazuje, aby robiła poprawki. No i dziewczyna wystrzelała 245 pkt i 6X :) Wklejam pod spodem tarczkę. Byłem bardzo z niej zadowolony, ma talent. Wiatr był zdradliwy tego popołudnia, nie miała wiatraków, a tylko tasiemkę na drzewie. Już zapowiedziałem jej, że kolejnym razem nauczę ją posługiwać się wiatrakami. Tarcza pod spodem, nie mamy dobrej jakości, do tego ktoś strzelił kilka razy w jej tarczę ze stanowiska obok, ale wyłapaliśmy, które przestrzeliny były jej. Ok, papier nie był najlepszej jakości i na grubszym kalibromierz mógł inaczej pokazać, być może by miała ze 3 punkty mniej. Ale i tak jest dobry wynik, jak na dziecko, które strzela trzeci raz w życiu z wiatrówki.
PS. Dziewczyna chce jechać na mistrzostwa Polski do Głogówka. Zabiorę ją, ma 15 lat i będzie próbować sił. Łukasz (16 latek z II-klasy tego samego LO) też z nami pojedzie.

.

.

PS. Dziewczyna chce jechać na mistrzostwa Polski do Głogówka. Zabiorę ją, ma 15 lat i będzie próbować sił. Łukasz (16 latek z II-klasy tego samego LO) też z nami pojedzie.

.

.

-
Morzin
- Zasłużony Hunter i Sponsor

- Arsenał: Korkowiec z odpustu.
Serce się raduje. Kacprze.robisz super robotę.
Jeśli te dzieciaki choć na chwilę chcą sie oderwać od tych puszek z.internetem to już jest sukces.
Jeśli te dzieciaki choć na chwilę chcą sie oderwać od tych puszek z.internetem to już jest sukces.
- Neo
- Stary Pierdziel

- Arsenał: To co pod ręką
- stres
- Zasłużony Hunter

- Arsenał: HW30
No kurczę z worka to ekstra wynik...taka sugestia,następnym razem podnieś jej wyżej wiatrówkę,bo w takiej pozycji to dużo nie postrzela.
- śwagier
- Stary Pierdziel

- Arsenał:
Nie widzisz ( druga fotka ) jak dziewczyna zsiwiała przy Kacprze ? 
A serio; Kacper, robicie wspaniałą robotę
A serio; Kacper, robicie wspaniałą robotę
Syci niewolnicy są najzacieklejszymi wrogami wolności.
-Marie von Ebner-Eschenbach-
-Marie von Ebner-Eschenbach-
- Kacper_Potocki
- Sponsor forum

Diana 75
Weihrauch HW40
No, cieszę się bardzo z niej. Jest sześć stanowisk i w ostatni piątek były wszystkie zajęte, więc dziś zapadła decyzja, że robimy trzy nowe stanowiska, będzie 9 identycznych na osi 50m. Kupa roboty przed nami :)
-
Bors
- Hunter

- Arsenał: Siekiera po dziadku
Serce rośnie!
Szacun Kacprze
Szacun Kacprze
- Kacper_Potocki
- Sponsor forum

Diana 75
Weihrauch HW40
Do tej pory dzieciaki wpadały do nas na różne strzelania, teraz to my pojechaliśmy na zgrupowanie Straży i tam mogły sobie postrzelać :)
https://www.youtube.com/watch?v=muXIMzD_omY
https://www.youtube.com/watch?v=muXIMzD_omY
-
rafkafek
- Czytający

- Arsenał:
Super, obudziłeś wspomnienia. 1985r 8 klasa na lekcji praca i technika Pan Pestka i pierwsze strzelanie z wiatrówki 
- f@za
- Stary Pierdziel

- Arsenał: Scyzoryk
Brawo WyKacper_Potocki pisze:Do tej pory dzieciaki wpadały do nas na różne strzelania, teraz to my pojechaliśmy na zgrupowanie Straży i tam mogły sobie postrzelać :)

Człowiek nie wielbłąd, napić się musi. Chłop nie koń, wody pił nie będzie.
- Neo
- Stary Pierdziel

- Arsenał: To co pod ręką
Dzieciaki zawsze są dzieciakami. 
Życie, to jedyna droga ku śmierci.
- Kacper_Potocki
- Sponsor forum

Diana 75
Weihrauch HW40
Dawno nic nie pisałem, a się pozmieniało. Trochę wziąłem odpowiedzialność za oś 50m i mam kilka pomysłów, jak to poprowadzić, aby jak najwięcej nowych ludzi zainteresowało się strzelaniem. Plan jest taki, aby ta strzelnica była kolebką, pokazała podstawy podstaw i kierowała ludzi dalej, np. do Beskid Target. Tych, którzy będą chcieli uczestniczyć w zawodach hft lub nawet uczestniczyć w organizowaniu zawodów hft. Tych, którzy będą chcieli szkolić się w strzelectwie terenowym. Pozostali, którzy będą zainteresowani strzelaniem z ławek, czy podejściem bardziej rekreacyjnym pozostaną tylko tam. Oczywiście strzelnica jest dla wszystkich, ale nie spełni wszystkich oczekiwań, więc traktuję ją jako hub, bufor. Jest czas na podjęcie decyzji - w którą stronę iść. Sam trochę odsunę się od strzelania (w sensie mojego), bo obowiązków jest dużo, do tego firma i rodzina.
Dziś założyliśmy wstępnie oświetlenie. Teraz trochę potestujemy i ewentualnie dołożymy więcej. Są świetlówki pod wiatą oraz halogeny na śrutochwycie na 50m. Będzie można nawet w październiku czy listopadzie po zmroku pykać. Czapka, rękawiczki z uciętymi palcami i jazda śrutem :)
PS. Jutro o 18:00 robimy ognisko dla klubowiczów, omówimy plany, uwagi, a potem będzie strzelanie przy sztucznym oświetleniu.

..

..

..

..

..

..

..

Dziś założyliśmy wstępnie oświetlenie. Teraz trochę potestujemy i ewentualnie dołożymy więcej. Są świetlówki pod wiatą oraz halogeny na śrutochwycie na 50m. Będzie można nawet w październiku czy listopadzie po zmroku pykać. Czapka, rękawiczki z uciętymi palcami i jazda śrutem :)
PS. Jutro o 18:00 robimy ognisko dla klubowiczów, omówimy plany, uwagi, a potem będzie strzelanie przy sztucznym oświetleniu.

..

..

..

..

..

..

..

- f@za
- Stary Pierdziel

- Arsenał: Scyzoryk
Kacper, chyba nie w tą stronę, świetówka(jarzeniówka) to najwredniejsze oświetlenie jakiegokolwiek stanowiskaKacper_Potocki pisze:Są świetlówki pod wiatą
Ostatnio zmieniony 21 września 2024, 21:18 przez f@za, łącznie zmieniany 3 razy.
Człowiek nie wielbłąd, napić się musi. Chłop nie koń, wody pił nie będzie.