Budujemy sobie strzelnicę 50m
Moderatorzy: Antonio, Neo, arkadyjczyk
- Kacper_Potocki
- Sponsor forum

- Arsenał: .
Diana 75
Weihrauch HW40
Weihrauch HW50 - Lokalizacja: Kęty
Re: Budujemy sobie strzelnicę 50m
Jeździmy z synem trzy razy w tygodniu postrzelać. Teraz jest zimno, wczoraj było zdrowo na minusie i wiał wiatr nieptrzyjemny. Normalnie wytrzymujemy 3-4 godziny, ale wczoraj było ciężko wytrzymać dwie. W środku ppn i kpn sobie strzelają w ciepełku, więc później poszlismy się do nich ogrzać. No ale blisko ognia jest przyjemnie.Wiosno przyjdź!
https://www.youtube.com/watch?v=cc8fzLFwptU
https://www.youtube.com/watch?v=cc8fzLFwptU
- Kacper_Potocki
- Sponsor forum

Diana 75
Weihrauch HW40
Pisałem na drugim forum, ale może ktoś tam wątku nie śledzi, więc wklejam i tu.
Wczoraj radość - przyjechało małżeństwo z Choczni, czyli miejscowości oddalonej o 25km od strzelnicy. Znaleźli info w googlach, sami nawet nie wiedząc co chcą strzelać - żona nigdy nie strzelała z wiatróek, mąż wiele lat temu coś próbował z taniego łamańca. Zajęli się nimi w środku (kpn i ppn), a potem ja zająłem sie nimi na zewnątrz - strzelali z HW30 z otwartych, z Walthera LGM-2 z kolimatorem i Walthera LG200 z lunetą oraz bojowo z Beemana P17. Kolega dał jeszcze im postrzelać z LG300 z Sentinelem. Ale mieli radość i powiedzieli, że jak się zrobi cieplutko to będą częściej. Ogień rozpaliłem, potem mogli się ogrzać. Zawsze jak ktoś wpadnie nowy i ma frajdę to ja się cieszę.
Obserwując ich i podpytując - najfajniej się im strzelało z LG200 lunetą ze stolika oraz z pistoletu P17 do puszek.
Koniecznie trzeba więcej światła rzucić na oś, bo są elementy za słabo oświetlone, koniecznie trzeba rozebrać po lewej stronie budę i dorobić kolejne 6 stanowisk. Kupa pracy przed nami, ale jest cel, bo ludzie się dobrze bawią. Kto wie, może wyrośnie nam jakiś zawodnik, który znajdzie nas w googlach i złapie bakcyla? Beskid Target blisko i będzie gdzie takiego delikwenta można skierować :)
Wczoraj radość - przyjechało małżeństwo z Choczni, czyli miejscowości oddalonej o 25km od strzelnicy. Znaleźli info w googlach, sami nawet nie wiedząc co chcą strzelać - żona nigdy nie strzelała z wiatróek, mąż wiele lat temu coś próbował z taniego łamańca. Zajęli się nimi w środku (kpn i ppn), a potem ja zająłem sie nimi na zewnątrz - strzelali z HW30 z otwartych, z Walthera LGM-2 z kolimatorem i Walthera LG200 z lunetą oraz bojowo z Beemana P17. Kolega dał jeszcze im postrzelać z LG300 z Sentinelem. Ale mieli radość i powiedzieli, że jak się zrobi cieplutko to będą częściej. Ogień rozpaliłem, potem mogli się ogrzać. Zawsze jak ktoś wpadnie nowy i ma frajdę to ja się cieszę.
Obserwując ich i podpytując - najfajniej się im strzelało z LG200 lunetą ze stolika oraz z pistoletu P17 do puszek.
Koniecznie trzeba więcej światła rzucić na oś, bo są elementy za słabo oświetlone, koniecznie trzeba rozebrać po lewej stronie budę i dorobić kolejne 6 stanowisk. Kupa pracy przed nami, ale jest cel, bo ludzie się dobrze bawią. Kto wie, może wyrośnie nam jakiś zawodnik, który znajdzie nas w googlach i złapie bakcyla? Beskid Target blisko i będzie gdzie takiego delikwenta można skierować :)
- Kacper_Potocki
- Sponsor forum

Diana 75
Weihrauch HW40
Ale był intensywny dzień. Trzy pełne klasy z LO im. Wyspiańskiego w Kętach zawitały dziś na strzelnicy. Prawie 90 dzieciaków w wieku 14-15-16 lat. Każda z klas miała dwie godziny lekcyjne strzelania.
Było intensywnie, ale świetnie się z młodzieżą dogadywało i chyba byli zadowoleni. Niektórzy wykazywali się talentem, bo nigdy wcześniej nie strzelając trafiali w cele. Jestem padnięty, ale szczęśliwy. Kilka fotek pod spodem.
Oczywiście strzelali też typowe KPN i PPN w środku, ale ja zajmowałem się nimi tylko na zewnątrz. HW30 z otwartych + Walthery LGM-2 z kolimatorami + Walthery LG200 z optyką - w sumie sześć stanowisk.
Dzieciaki się wymieniały, byli zdyscyplinowani, grzeczni, odpowiedzialni. Fajnie spędzony czas :) Było zimno, nawet przez chwilę śnieżek pruszył, ale palilismy stale ogień, aby mogli się ogrzać. Oczywiście największa frajda ot była patelnia zawieszona ma 50m.

Było intensywnie, ale świetnie się z młodzieżą dogadywało i chyba byli zadowoleni. Niektórzy wykazywali się talentem, bo nigdy wcześniej nie strzelając trafiali w cele. Jestem padnięty, ale szczęśliwy. Kilka fotek pod spodem.
Oczywiście strzelali też typowe KPN i PPN w środku, ale ja zajmowałem się nimi tylko na zewnątrz. HW30 z otwartych + Walthery LGM-2 z kolimatorami + Walthery LG200 z optyką - w sumie sześć stanowisk.
Dzieciaki się wymieniały, byli zdyscyplinowani, grzeczni, odpowiedzialni. Fajnie spędzony czas :) Było zimno, nawet przez chwilę śnieżek pruszył, ale palilismy stale ogień, aby mogli się ogrzać. Oczywiście największa frajda ot była patelnia zawieszona ma 50m.

- arkadyjczyk
- Zasłużony Hunter

- Arsenał: Audi B5 '95 :-P
Świetna sprawa, grzeczne i zdyscyplinowane dzieciaki i nauka obycia z wiatrówkami 

- Neo
- Stary Pierdziel

- Arsenał: To co pod ręką
Dzięki takim akcjom, młodzi nie będą dostawać alergii na słowo wiatrówka, broń itp. synonimy.
Życie, to jedyna droga ku śmierci.
- Kacper_Potocki
- Sponsor forum

Diana 75
Weihrauch HW40
Taka ciekawostka, poszło od 8 rano do godziny 14:00 około 2500 śrutów.
- ŚlepySnajper
- Sponsor forum

- Arsenał:
Bardzo fajna strzelnica 
- Kacper_Potocki
- Sponsor forum

Diana 75
Weihrauch HW40
Tak fajna, tylko nie ma ludzi do prowadzenia jej, a jest dużo pracy - chcemy dodatkowe cztery stanowiska wybudować.
- ŚlepySnajper
- Sponsor forum

- Arsenał:
Domyślam się że jest co robić
fajnie że Wam się chce coś takiego organizować
- Kacper_Potocki
- Sponsor forum

Diana 75
Weihrauch HW40
Szkoły są chętne, dzieciaki też. Docelowo chciałbym w porozumieniu z okolicznymi szkołami umieścić w nich bannery, aby chętni wstępowali do klubu, albo chociaz przychodzili "z ulicy" po zajęciach lekcyjnych postrzelać.
- ŚlepySnajper
- Sponsor forum

- Arsenał:
Powodzenia 
-
Kamil_rc
- Cichy

- Arsenał:
Gdybyście potrzebowali jakiejś pomocy sprzętowej czy tez pospawania czegoś to zapraszam, sprzętu mam sporo i chętnie pożyczę :)
-
mario553
- Sponsor forum

- Arsenał:
Super inicjatywa! Dzieki takim ludziom jak Wy, młodzież może poznać trochę ten piękny sport
- Kacper_Potocki
- Sponsor forum

Diana 75
Weihrauch HW40
W środę zagosciła I klasa Liceum Ogólnokształcącego w Kozach - klasa Biologiczno-Polonistyczna. Dzieciaki miały zajęcia z przedmiotu EDB (Edukacja dla Bezpieczeństwa). Strzelali w środku KPN i PPN, oraz strzelali pod moim okiem rekreacyjnie. W sumie klasa około 20 dzieciaków. Mega fajne dzieciaki, zdyscyplinowane i angażujące się.

-
Kazek
- Cichy

- Arsenał:
Piękna sprawa, fajna ta strzelnica :) Dla dzieciaków na pewno też trochę nowości i możliwość spróbowania czegoś nowego. Kto wie może kiedyś któryś z nich i tutaj na forum się pojawi :)