Tutaj masz chyba ucięty oryginalny zasobnik wiec jeszcze nie wygłada źle. Wcześniej miałem na myśli Qb78 bez skracania ze wyglada niekoniecznie ale jak sie balansuje z takim obciażnikiem przy lufiesandacz pisze:Mi QBety z butlą się podobają ale to kwestia gustu a o nich się nie dyskutuje.
Qb 78 montaż zaworka w korku
Moderatorzy: Antonio, Neo, arkadyjczyk
-
pneumatyk
- Hunter

- Arsenał:
Re: Qb 78 montaż zaworka w korku
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Neo
- Stary Pierdziel

- Arsenał: To co pod ręką
Ori Qb 79były krótsze pod nabój 88g.
Życie, to jedyna droga ku śmierci.
-
pneumatyk
- Hunter

- Arsenał:
Qb79 widziałem chyba 2 sztuki na olx przez dwa lataNeo pisze:Ori Qb 79były krótsze pod nabój 88g.
- f@za
- Stary Pierdziel

- Arsenał: Scyzoryk
Pytałeś jak jak upuściłem powietrza?, strzelałem "na sucho". Mimo wszystko za każdym "strzałem" delikatnie upuszczało powietrza, aż do momentu kiedy zbijak normalnie otwierał zawór. Korek na nypelka spokojnie zam przerobisz w/g instrukcji którą zapodał Ci arki. Tylko otwór od strony kartusza nie koniecznie taki duży, u mnie jest nie cały milimetr. Podejrzewam że kolo robił typowo pod butlę CO2, dlatego troche przewymiarował żebu mu nie zamarzało. Ja mam taki korek:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Człowiek nie wielbłąd, napić się musi. Chłop nie koń, wody pił nie będzie.
- sandacz
- Sponsor forum

- Arsenał:
Ten otwór od strony zaworu proponuję wywiercić z lekkim skosem tak by nie uszkodzić iglicy. Można też nie wywalać z zaworu iglicy przebijającej kapsuły i wiatrówka będzie dwusystemowa CO2/PCP
- f@za
- Stary Pierdziel

Dokładnie tak jest u mnie, w korku kawałek przebijaka zostało, z "dołu" nic nie wyrzucałem. Można strzelać z kapsuł i z powietrza. A myślę że i z butli co2 też by "nabił"sandacz pisze:Można też nie wywalać z zaworu iglicy przebijającej kapsuły i wiatrówka będzie dwusystemowa CO2/PCP
-
pneumatyk
- Hunter

- Arsenał:
Tak własnie bym chcial zrobic aby bylo i na kapsuly i na powietrze.sandacz pisze:Ten otwór od strony zaworu proponuję wywiercić z lekkim skosem tak by nie uszkodzić iglicy. Można też nie wywalać z zaworu iglicy przebijającej kapsuły i wiatrówka będzie dwusystemowa CO2/PCP
Zastanawiam sie bo nie patrzyłem czy jak sie zakręca tą nakrętkę na gwincie kartusza wiatrówki to element korka na którym jest uszczelka też się kręci czy ta cześć stoi w miejscu?
Czym uszczelnić przestrzeń miedzy nakrętka korka a tą wewnętrzna częścią korka?
- f@za
- Stary Pierdziel

Dokładnie tak jest u mnie, w korku kawałek przebijaka zostało, z "dołu" nic nie wyrzucałem. Można strzelać z kapsuł i z powietrza. A myślę że i z butli co2 też by "nabił"sandacz pisze:Można też nie wywalać z zaworu iglicy przebijającej kapsuły i wiatrówka będzie dwusystemowa CO2/PCP
Nakrętka i korek są niezależne, czyli kręcisz nakrętką, a korek stoi w miejscu. Nie musisz niczym uszczelniać, uszczelka na korku załatwia sprawę, po przeróbce musisz tylko "nypelka" szczelnie wkręcić (taśma teflonowa).pneumatyk pisze:Zastanawiam sie bo nie patrzyłem czy jak sie zakręca tą nakrętkę na gwincie kartusza wiatrówki to element korka na którym jest uszczelka też się kręci czy ta cześć stoi w miejscu?
Czym uszczelnić przestrzeń miedzy nakrętka korka a tą wewnętrzna częścią korka?
Ostatnio zmieniony 20 stycznia 2021, 20:39 przez f@za, łącznie zmieniany 1 raz.
- arkadyjczyk
- Zasłużony Hunter

- Arsenał: Audi B5 '95 :-P
Niczym. Korek wchodzi do środka i uszczelnia się o rurę na oringu. Nakrętka go dociska to nie wypadnie
A zaworek uszczelnić na gwincie 

- sandacz
- Sponsor forum

- Arsenał:
Nypel ma być tak osadzony by podczas przykręcania korka kręciła się tylko jego nakrętka tak jak to się dzieje w oryginalnym korku. Przestrzeni niczym nie uszczelniasz. Korek uszczelnia się na oringu. Oczywiście nypel trzeba też uszczelnić by powietrze nie uciekało po jego gwincie.
- f@za
- Stary Pierdziel

No jak trzech mu wytłumaczyło, to musi uwierzyć

-
pneumatyk
- Hunter

- Arsenał:
Pewnie - co 3 głowy to nie jednaf@za pisze:No jak trzech mu wytłumaczyło, to musi uwierzyć![]()
Ile mniej wiecej strzałow wychodzi po nabiciu takiej qb do 100 bar ? Orientacyjnie.
- Neo
- Stary Pierdziel

- Arsenał: To co pod ręką
Jak limit,to można zawór przerobić na garnek dotaczając nową obudowę.
Życie, to jedyna droga ku śmierci.
- f@za
- Stary Pierdziel

To fakt, nie to samo co "rasowe" pcp, z 2x większym kartuszem, regiem, i takimi tam... Qbeta jest zajefajna zabawka przy grilu, browarku i innych takich ogrodowych imprezach. Nie mylić ze strzelaniem "po pijaku", bo mimo swej "niepozorności", może niezłe rogi pokazać
. Nie jest "maczówka", nie "tarczówka", ale "puszkojebca" znakomity
.
Potwierdzam to co pisał arki, doskonała na pierwszą wiatrówkę. Jak "złapiesz bakcyla", to nie będzie ostatnią
.
Potwierdzam to co pisał arki, doskonała na pierwszą wiatrówkę. Jak "złapiesz bakcyla", to nie będzie ostatnią
-
pneumatyk
- Hunter

- Arsenał:
U mnie Qb robic ma wlasnie za taka mniej wyrafinowaną sztuke- z pojedynczo ładpwanym śrutem , na spokojnie, czterotakt. Na tarczy nie będę sobie nią udowadniał ze jest na równi z wiatrówka cztero czy pieciokrotnie droższą.f@za pisze: Potwierdzam to co pisał arki, doskonała na pierwszą wiatrówkę. Jak "złapiesz bakcyla", to nie będzie ostatnią![]()
.