Cyfrowa poziomica na karabinek
Moderatorzy: Antonio, Neo, arkadyjczyk
- Leon83
- Stary Pierdziel

- Arsenał: Epic Two .177 + Vortex Viper PSTII 2-10x32 mrad
Re: Cyfrowa poziomica na karabinek
0.5st. To wystarczająco dokładanie. Pół stopnia przechylisz przenosząc wzrok z ustrojstwa do lunety. Co za problem dołożyć zewnętrzną baterię? Wejście na nią też jest.
-
MXF
- Hunter

- Arsenał: Żądło
No właśnie te cyfrowe poziomice po to świecą diodami, żeby nie przenosić wzroku, tylko cały czas obserwować krzyż a światło diod widać w polu widzenia peryferyjnego i oto idzie cała walka, o to żeby nie odrywać wzroku, nie zmieniać pozycji itp. Inna sprawa to że 0,5 stopnia to już w miarę dokładnie jest.Leon83 pisze:0.5st. To wystarczająco dokładanie. Pół stopnia przechylisz przenosząc wzrok z ustrojstwa do lunety. Co za problem dołożyć zewnętrzną baterię? Wejście na nią też jest.
Ta co ja kupiłem ma chyba 0,1 stopnia, ale chyba nieco zmniejszę czułość, bo to jest tak czułe, że zareaguje na pierdnięcie komara.
Proszę TYLKO o merytoryczne wypowiedzi, bez osobistych wycieczek!!! Jeżeli mój post Ci nie odpowiada to zignoruj go, nie czytaj, masz do tego prawo! Zamiast robić śmietnik na forum, poszukaj innych ciekawszych postów, niekoniecznie mojego autorstwa.
- arkadyjczyk
- Zasłużony Hunter

- Arsenał: Audi B5 '95 :-P
A Wy Panowie to już tak zajebiście strzelacie że tylko dokładna poziomica pomoże wam poprawić wyniki?
A tu macie gotowca 0.2 stopnia za jakieś 3 dyszki:

- CO2
- Początkujący Hunter

- Arsenał: Taki, jak nick + proca.
Trzeba mieć na co zrzucić ewentualne niepowodzenia na tarczyarkadyjczyk pisze:A Wy Panowie to już tak zajebiście strzelacie że tylko dokładna poziomica pomoże wam poprawić wyniki?![]()
BTW - linkniesz? Będę wdzięczny.
Rozmawiając z idiotą, nie zachowuj ostatniego zdania dla siebie.
- arkadyjczyk
- Zasłużony Hunter

- Arsenał: Audi B5 '95 :-P
Ta z poprzeniej fotki: https://pl.aliexpress.com/item/1005006678117530.html
Jak wpiszesz "poziomica elektroniczna" to w skrótach będą tańsze i podobne tej firmy. Nie umiem podlinkować z "choice" bo pewnie będziesz mieć delikatne różnice w cenie.
Jak wpiszesz "poziomica elektroniczna" to w skrótach będą tańsze i podobne tej firmy. Nie umiem podlinkować z "choice" bo pewnie będziesz mieć delikatne różnice w cenie.

- CO2
- Początkujący Hunter

- Arsenał: Taki, jak nick + proca.
Bardzo dziękuję. Rzeczywiście, przy tej cenie, nawet po uwzględnieniu kosztu przesyłki nie chciałoby mi się brać do ręki lutownicy. Mój niezmierzony podziw i szacunek dla "skośnych" uległ wzmocnieniu.arkadyjczyk pisze:Ta z poprzeniej fotki: https://pl.aliexpress.com/item/1005006678117530.html
Rozmawiając z idiotą, nie zachowuj ostatniego zdania dla siebie.
-
MXF
- Hunter

My dopiero uczymy się strzelać i wydaje nam się, że jak założymy taką dokładną poziomicę, to od razu radykalnie poprawimy wynikiarkadyjczyk pisze:A Wy Panowie to już tak zajebiście strzelacie że tylko dokładna poziomica pomoże wam poprawić wyniki?![]()
Proszę TYLKO o merytoryczne wypowiedzi, bez osobistych wycieczek!!! Jeżeli mój post Ci nie odpowiada to zignoruj go, nie czytaj, masz do tego prawo! Zamiast robić śmietnik na forum, poszukaj innych ciekawszych postów, niekoniecznie mojego autorstwa.
- f@za
- Stary Pierdziel

- Arsenał: Scyzoryk
Zamówiłem 3 sztuki po dwie dyszki. Trochę inne niż te co arki wrzucił (nie maja libelki), ale pokazują "odchył" w %. Przyjdą to pomyślimy o odsprzedaży dwóch szt...
Człowiek nie wielbłąd, napić się musi. Chłop nie koń, wody pił nie będzie.
- R_P
- Zasłużony Hunter i Sponsor

- Arsenał: Bulwa :-)
Daj znać jak przyjadąf@za pisze:Zamówiłem 3 sztuki po dwie dyszki. Trochę inne niż te co arki wrzucił (nie maja libelki), ale pokazują "odchył" w %. Przyjdą to pomyślimy o odsprzedaży dwóch szt...
-
MXF
- Hunter

Sam myślałem o przeróbce takich za dwie czy trzy dychy, żeby to się nadawało do strzelectwa, ale odpuściłem sobie, bo za dużo z tym roboty.f@za pisze:Zamówiłem 3 sztuki po dwie dyszki. Trochę inne niż te co arki wrzucił (nie maja libelki), ale pokazują "odchył" w %. Przyjdą to pomyślimy o odsprzedaży dwóch szt...
Trzeba by zmienić obudowę na mniejszą, dorobić jakieś mocowanie do karabinka i wyprowadzić połączenie do diody LED, w ostateczności może być sygnalizacja akustyczna, ale to wtedy gdy strzelamy sami, bo taki dźwięk może innym przeszkadzać i go spłoszyć
- Kivlow
- Zasłużony Hunter

- Arsenał: :
Canik MC9 9x19
CZ Shadow 2 - 9x19
SIG P322 - 22lr
Kel-Tec KSG 12GA
HS-12 12GA Auto
Tippmann M4-22 - 22lr
RRA LAR-15 - 223 rem.
Anschutz 1813 - 22lr
Benelli MP95E - 22lr
--------------------------
CZ TS2 - 9x19
Kel-TEC P17 - 22lr
IWI Masada Slim - 9x19
CZ 600 Alpha 223
Kral Marine 12GA
CZ MTR 22lr
--------------------------
Beretta APX 9x19
CZ Scorpion Evo3 S1 9x19
Howa 1500 .308 win - Lokalizacja: San Escobar
Te cyfrowe poziomice są fajne ale do cięcia drewna ;P
Mam takie dwie jedna badziewna chińska za 20zł druga włoska za 150zł i w obu siedzi akcelerometr dwu osiowy z dokładnością +-1 st przy szybkiej zmiennie położenia jeśli zmiana jest delikatna to potrafi oszukiwać nawet o 2st.
Włoska ma jedynie dodany układ kompensacji temperatury i sprzężenia zwrotnego co by głupio nie było że cena taka wysoka :>
Najbardziej powszechny układ do MEMSIC D2020U i klony.
Mam takie dwie jedna badziewna chińska za 20zł druga włoska za 150zł i w obu siedzi akcelerometr dwu osiowy z dokładnością +-1 st przy szybkiej zmiennie położenia jeśli zmiana jest delikatna to potrafi oszukiwać nawet o 2st.
Włoska ma jedynie dodany układ kompensacji temperatury i sprzężenia zwrotnego co by głupio nie było że cena taka wysoka :>
-
MXF
- Hunter

Co Ty tam opowiadasz, nie znasz się, koledzy mieli nosa zwietrzyli okazję i kupili po dwie dychyKivlow pisze:Te cyfrowe poziomice są fajne ale do cięcia drewna ;P
A tak na poważnie ten ukraiński produkt jest całkiem fajny, oferuje wiele ciekawych funkcji, jak zerowanie w dowolnej pozycji, programowanie czułości(w najwyższej czułości jest trudny do utrzymania karabinka w optymalnym ustawieniu), posiada BT i współpracuje z aplikacją, ale też może współpracować z innym urządzeniem po BT. Można regulować jasność diod, ale jak dla mnie, to one za jasno świecą, jednak z tym sobie poradzę i wyciemnię je trochę.
Dla mnie najbardziej optymalne to byłoby zaświecanie krzyża w momencie wypionowania z możliwością inwersji, czyli że wypionowanie powoduje gaśnięcie zamiast zaświecania. To można by dość łatwo zrobić, bo zamiast baterii zamontować w miejsce po baterii adapter podający 3V w momencie wypionowania z możliwością odwrócenia sygnału jakimś przełącznikiem, na niepodawanie tego napięcia w momencie wypionowania.
W dzień, lepiej żeby nic nie świeciło w trakcie strzału a nocą wręcz odwrotnie.
Chociaż nocne strzelanie to zazwyczaj polowanie a do polowania takich cudów nie używa się, bo nikt kto poluje nie strzela ekstremalnych dystansów, czy też nie walczy o ekstremalne skupienia.
Więc do precyzyjnego strzelania w trakcie dnia, lepsze byłoby wygaszanie świecącego krzyża.
- R_P
- Zasłużony Hunter i Sponsor

- Arsenał: Bulwa :-)
Przed zakupem tych pierdół, może też warto sprawdzić jak siatka jest zamontowana w chińskich lupkach lub wypalona…
- f@za
- Stary Pierdziel

- Arsenał: Scyzoryk
Nie twierdze że nie, i jeśli tak będzie, to taki gadżet w domu też sie przydaKivlow pisze:Te cyfrowe poziomice są fajne ale do cięcia drewna ;P
Człowiek nie wielbłąd, napić się musi. Chłop nie koń, wody pił nie będzie.
-
MXF
- Hunter

Zapewne przyda się, coś tam zawsze jest do przycięcia a spróbować można byłof@za pisze:Nie twierdze że nie, i jeśli nawet tak będzie, to taki gadżet w domu też sie przydaKivlow pisze:Te cyfrowe poziomice są fajne ale do cięcia drewna ;P.