Qb 78 montaż zaworka w korku

Porady i tutoriale dla majsterkowiczów i strzelców, którzy chcą samodzielnie wykonać lub ulepszyć sprzęt. Od prostych modyfikacji po zaawansowane projekty DIY

Moderatorzy: Antonio, Neo, arkadyjczyk

pneumatyk
Hunter
Hunter
Arsenał:

Re: Qb 78 montaż zaworka w korku

Post autor: pneumatyk »

f@za pisze:Filc terzeba wyrzucić zaraz po zakupie karabinka ;-). Po tych zabiegach energii mu nie przybędzie, TP musisz powiększyć .Ja przebijaka nie wywalałem, miejsca wiele nie zajmuje, a w kazdej chwili mogę pykac z co2
Tylko jak włożyłem dwie bombiczki to chrono pokazało 8 julianów. Otwór w zaworze strzalowym ma 5mm, dziurę w popychaczu rozwierciłem do okolo 4 mm, otwór transerportu w lufie 4mm, tylko tulejko/uszczelka chyba seryjna ma okolo 3-3,5mm. Teraz "pary" jej ledwo na 10-15 metrów wystarczy. Słaba jest wiec na CO² tak srednio bo szkoda bombiczek marnować.
Dodatkowo wszystko o kant dupy jak nie ma manometru aby pilnować cisnienia w kartuszu- bez tego cieżko pilnować ilosci strzałów o zbliżonej prędkosci dlatego moze ten ala garnek z komory gdzie jest spreżyna i przebijak kapsuł, jak by przerobic to na garnek- zaslepiajac otwór przebijaka jakąś srubką, tak jak podpowia Neo aby ciśnienie szło tylko po gwincie), powywalać filc, przebijak dla zwiekszenia pojemnosci i robiac stożek na tym walcu od iglicy. Jaka energie obsłuży taka pojemnosc garnka ?
Awatar użytkownika
f@za
Stary Pierdziel
Stary Pierdziel
Arsenał: Scyzoryk

Post autor: f@za »

Na olx jest przedłużka z manometrem https://m.olx.pl/oferta/kartusz-qb78-pc ... Epivz.html
Człowiek nie wielbłąd, napić się musi. Chłop nie koń, wody pił nie będzie.
Awatar użytkownika
Neo
Stary Pierdziel
Stary Pierdziel
Arsenał: To co pod ręką

Post autor: Neo »

pneumatyk pisze:Dodatkowo wszystko o kant dupy jak nie ma manometru aby pilnować cisnienia w kartuszu
Przy frakcji płynnej CO2,nawet minimalnej,jest stałe ciśnienie w kartusz, i manek to jak kwiatek do kożucha.
Nie wiem ile Ek na takim garnku wyjdzie ,ale na CO2 miałem 28J w .22 po przeróbkach,Zamiast tej uszczelki między blokiem a lufą używałem wężyka teflonowego 6x4
Życie, to jedyna droga ku śmierci.
Awatar użytkownika
arkadyjczyk
Zasłużony Hunter
Zasłużony Hunter
Arsenał: Audi B5 '95 :-P

Post autor: arkadyjczyk »

pneumatyk pisze:Słaba jest wiec na CO²
Sandacz wrucuł wszystko co potrzebne na fotce.
Obrazek
Jak nie zrobisz tego w kółku to energia za wiele nie wzrośnie. Tylko splanuj od strony zbijaka ;-)
Obrazek
ODPOWIEDZ