Kandar CP1-M PCP

Porady i tutoriale dla majsterkowiczów i strzelców, którzy chcą samodzielnie wykonać lub ulepszyć sprzęt. Od prostych modyfikacji po zaawansowane projekty DIY

Moderatorzy: Antonio, Neo, arkadyjczyk

Awatar użytkownika
f@za
Stary Pierdziel
Stary Pierdziel
Arsenał: Scyzoryk

Re: Kandar CP1-M PCP

Post autor: f@za »

Dwa cepiki, jeden od trzech lat, drugi od kilku miesięcy, do tego Qbeta ponad 3 lata. Nigdy nic... Może kwestia uszczelek jakie były założone. O ile Qb kupiłem nówkę, to cepiki używane.
Człowiek nie wielbłąd, napić się musi. Chłop nie koń, wody pił nie będzie.
Awatar użytkownika
wooden
Sponsor forum
Sponsor forum
Arsenał:

Post autor: wooden »

W QB bombiczki mogą siedzieć bo tam się nic na bombiczce nie uszczelnia. W CP1 zależy jaka uszczelka... jedne wytrzymują inne nie... pewnie zależy od tego co podeszło akurat pod chińskie rączki.

Podejrzewam że nawet jak uszczelka pójdzie to po wymianie na nową nie powinno być problemów z zostawianiem naboju co2.
Awatar użytkownika
Neo
Stary Pierdziel
Stary Pierdziel
Arsenał: To co pod ręką

Post autor: Neo »

mpkmpk pisze:zostawiłem raz w cp1 po sezonie, w miejscu uszczelki zastałem potem coś o konsystencji zleżałego butaprenu, którego trudno było w ogóle wydłubać.
Bo ktoś wsadził uszczelkę nie przeznaczoną do CO2.
Życie, to jedyna droga ku śmierci.
Awatar użytkownika
Hordish
Sponsor forum
Sponsor forum
Arsenał: Laserowa dzida

Post autor: Hordish »

wooden pisze:W QB bombiczki mogą siedzieć bo tam się nic na bombiczce nie uszczelnia. W CP1 zależy jaka uszczelka... jedne wytrzymują inne nie... pewnie zależy od tego co podeszło akurat pod chińskie rączki.

Podejrzewam że nawet jak uszczelka pójdzie to po wymianie na nową nie powinno być problemów z zostawianiem naboju co2.
Ja miałem ryginał uszczelkę i kupiłem nową z tego samego materiału. Być może te uszczelki z SW wytrzymują lepiej.
Oryginalna (czyt. Fabryczna) jest jakby silikonowa, a te z SW są zielone więc to na pewno inny materiał.
ODPOWIEDZ