FANATYKOWA BRUNIRA PO PRZEMIANIE!

Porady i tutoriale dla majsterkowiczów i strzelców, którzy chcą samodzielnie wykonać lub ulepszyć sprzęt. Od prostych modyfikacji po zaawansowane projekty DIY

Moderatorzy: Antonio, Neo, arkadyjczyk

ODPOWIEDZ
BiMa

Re: FANATYKOWA BRUNIRA PO PRZEMIANIE!

Post autor: BiMa »

Heh z tą antena .. Pamiętam kiedyś ojciec wymienił bo mu złamałem .. Pół dnia wymieniał :-) wysuną żeby sprawdzić czy działa no a ja grałem w piłkę :-D i u jebałem mu drugą hehehe a że to były lata 90 to trzeba było zamawiać z Niemiec i nie było to tanie :-D
Awatar użytkownika
Loaded
Hunter
Hunter
Arsenał: BT 65 RBW 6.35

Post autor: Loaded »

Fanatyk pisze:Jakby tak było to każdy najnowszy mecedes byłby gorszy od poprzedniego ;-)
A nie jest??
Fanatyk
Hunter
Hunter
Arsenał:

Post autor: Fanatyk »

W klasie S też tak sądzisz :roll:
Mam uwierzyć,że porzednik W 108 był lepszy od aktualnej wersji :-/ :?: :idea: :shock:
BiMa

Oczywiście
Awatar użytkownika
Żurek
Zasłużony Hunter
Zasłużony Hunter
Arsenał: Panzer M4 12ga
CZ457 At-One .22lr
S&W Victory .22lr
Bersa Thunder 22/6 .22lr
HK SFP9M 9x19
KelTec S2K 9x19
RIA 1911 Rock .45ACP
Zastava M70 .32ACP
Howa 1500 Varmint .308Win

Post autor: Żurek »

Fakt faktem że jest bardziej wypasiona, ale i bardziej zawodna
Fanatyk
Hunter
Hunter
Arsenał:

:roll: 8-) :idea: :shock: :-)
Niech to będzie za mój komentarz :roll: chyba będe musiał się upić :lol: :mrgreen:
Hand
Początkujący Hunter
Początkujący Hunter
Arsenał:

Post autor: Hand »

Fanatyk pisze::roll: 8-) :idea: :shock: :-)
Niech to będzie za mój komentarz :roll: chyba będe musiał się upić :lol: :mrgreen:
Nie pisz tak, bo ktoś pomyśli, że jak się upijasz, to zmieniasz w trolla o nicku Runcheinigal. Taki dr. Jekyll i Mr Hyde ;-)
Ostatnio zmieniony 22 sierpnia 2017, 19:49 przez Hand, łącznie zmieniany 1 raz.
BiMa

:-D
Fanatyk
Hunter
Hunter
Arsenał:

Hand pisze:
Fanatyk pisze::roll: 8-) :idea: :shock: :-)
Nie pisz tak, bo ktoś pomyśli, że jak się upijasz, to zmieniasz w trolla o nicku Runcheinigal. Taki dr. Jekyll i Mr Hyde ;-)
Wolałbym chyba w Niego niż w Ciebie,ale nie bierz tak tego do siebie :-) :mrgreen: :lol:
Hand
Początkujący Hunter
Początkujący Hunter
Arsenał:

Post autor: Hand »

Nie biorę, każdy przecie chce mieć eliksir przemiany w Hulka jak dr Jekyll ;-) Ale dziękuję :-)
Fanatyk
Hunter
Hunter
Arsenał:

:-D
Fanatyk
Hunter
Hunter
Arsenał:

Po wielu śledztwach,podchwytliwych pytaniach do rusznikarrzy zaczynam być niemal na 100% pewnym,że to całe współczesne brunirowanie to jedna wielka ściema :idea: 8-) a dlaczego? już wyjaśniam mianowicie:OD dłuższego.już czasu istnieją, tzw gotowe systemy do oksydowania np BLACKFAST jest to nic innego jak super skoncentrowana oksyda na zimno o gennialnych paramerach użytkowych i niesamowitej wygodzie i bezpieczeństwie nakładania o czym sam niedawno się przekonałem jak kumpel pięknie oksyduje sobie nie tylko broń a jak usłyszał o moim "brunirowaniu" to wyśmiał mnie,że brunirowanie to prehistoria i jak ja mogłem się z tym tak pierdolić skoro wystarczyło jego zapytać :-) Zadzwoniłem,też do tej firmy i specjalista od BLACKFAST otworzył mi oczy a o brunirowaniu powiedział,że moim sposobem brunirowano ze 100 lat temu :mrgreen:
BiMa

Fanatyk pisze:Zadzwoniłem,też do tej firmy i specjalista od BLACKFAST otworzył mi oczy a o brunirowaniu powiedział,że moim sposobem brunirowano ze 100 lat temu :mrgreen:
z pewnością do tego powiedział Ci że jego produkt jest najlepszy na świecie i niema nic lepszego żadna oksyda na gorąco nie jest lepsza ! w końcu to jego praca no i komu jak komu ale jamu najbardziej zależy żeby sprzedać produkt :-) ... a ja zadam pytanie dlaczego poważni światowi gracze w produkcji broni nie używają takiej oksydy ?? i mówie tutaj o uberi czy walther itp itd
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=UlfqO9BuG60[/youtube] tu brunira...
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=UbRRdxW12EE[/youtube] 4:38 tu masz uberti
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=qYOJa8ZNxmE[/youtube] tu masz znowu uberi 2:20
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=faK93YGJgDg[/youtube] 4:20
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Sx1DGV3idJ4[/youtube] 2:05

jest tego więcej nie chce mi się szukać . w nowoczesnej broni masz teraz hydrografiki itp itd.
Fanatyk
Hunter
Hunter
Arsenał:

Powiem szczerze,że można się pogubić jak naprawdę kombinują rusznikarrze BÓG raczy wiedzieć 8-) może masz rację,że szanujące się firmy robią to tradycyjnie,ale nie byłobym taki pewny jeśli chodzi o średniaków bo naprawdę ten system BLACKFAST zrobił na mnie ogromne wrażenie a więc nie wykluczone,że na rusznikarrzach też a więc czemu mieliby nie iść na łatwiznę biorąc za niby tradycyjny sposób horendalne kwoty :-/ :mrgreen:
Fanatyk
Hunter
Hunter
Arsenał:

Jeszcze w kwesti mikstury z perhydrolu mianowicie: płyn zawsze nanosimy na gorącą stal (inaczej wyjdzie kicha) no i zamiast kwasku cytrynowego o wiele lepiej dać 30ml octu spirytusowego na 70ml perhydrolu :!: może teraz,niektórym zacznie wreszcie wychodzić ta brunira :-D :mrgreen:
ODPOWIEDZ