Forum o wiatrówkach i PCP: testy broni pneumatycznej, recenzje optyki i śrutu, porady strzeleckie, airgun hunting, pest control i wsparcie doświadczonych użytkowników
Porady i tutoriale dla majsterkowiczów i strzelców, którzy chcą samodzielnie wykonać lub ulepszyć sprzęt. Od prostych modyfikacji po zaawansowane projekty DIY
Czołem Pany i Panewki.
Mam pytanie o zabawkę na CO2 jak w tytule. Po strzale nie przeładowuje się - brak ruchu zamka. Czy ktoś się z takim czymś spotkał albo zna kogoś kto by się podjął naprawy ?
Częsta przypadłość. Trzeba zdjąć zamek, następnie wysunąć do tyłu metalowy "blok" który zasłania tzw. core na którym z kolei są dwie uszczelki blisko siebie i to one stanowią problem. Wyczyść, przesmaruj i powinno działać.
Zrobiłem jeszcze foto z zaznaczeniem o które oringi chodzi. Muszą być w stanie idealnym i nasmarowane, tylko nie zalane olejkiem bo to nie pomoże. Te dwa elementy odpowiadają za działanie BB.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Dzięki, trochę się cykam rozbierać to więc jeszcze się nie zabrałem - jestem pewien że wyleci mi od ch**a małych części i sprężynek więc musze posprzątac biurko ze wszystkiego gdzie to może się zapodziać ;)
Skalniak pisze:Dzięki, trochę się cykam rozbierać to więc jeszcze się nie zabrałem - jestem pewien że wyleci mi od ch**a małych części i sprężynek więc musze posprzątac biurko ze wszystkiego gdzie to może się zapodziać ;)
To wsadź gnata w reklamówkę i rozkrecaj wtedy newralgiczne etapy. Nawet jak cos wystrzeli to duża szansa że zostanie w reklamówce
Zamówić obecnie już chyba tylko w Militaria.pl ale z tego co wiem od ludzi, to nie ogarniają serwisu RAMów zupełnie. Ja handlem i serwisem RAMów zajmowałem się przez długi czas - jeszcze 3 lata temu. Pogrzebię czy mi gdzieś nie leżą te oringi bo niestety sporo rzeczy i części poszło do utylizacji Ten oring jest specyficzny bo jest płaski, nie może być obły bo nie przeładujesz. Dam znać jak dokopię się w warsztacie czegoś.
Pomysł z reklamówką jest po części dobry - nic nie zgubisz, ale też nie będziesz widział co gdzie było a w przypadku RAM Combata są dwie dźwigienki i mała sprężynką które trzeba wiedzieć gdzie i jak założyć :)
Jak nie będzie wiedział jak poskładać to porobi zdjęcia i ktoś podpowie, a jak coś wystrzeli w kosmos ( ile razy to było zwłaszcza w przygraconym garażu/warsztaciku że coś niby spadło przy nodze i wydaje się że nie mogło daleko odskoczyć a zginie na amen) to wtedy żadne porady nie pomogą