Forum o wiatrówkach i PCP: testy broni pneumatycznej, recenzje optyki i śrutu, porady strzeleckie, airgun hunting, pest control i wsparcie doświadczonych użytkowników
Porady i tutoriale dla majsterkowiczów i strzelców, którzy chcą samodzielnie wykonać lub ulepszyć sprzęt. Od prostych modyfikacji po zaawansowane projekty DIY
Zacząłem robić bo w sumie czemu nie. Kupiłem kydex 3,2 mm bo byłem przekonany, że mam opalarkę a to szukam tu i tam i nie ma a była kiedyś kupiona. Na szczęście mam taki mały palnik na gaz i tym podgrzałem i na razie wyszło takie coś.
No i jest zrobione, pozostało tylko dopieścić krawędzie i trochę zbędnego materiału usunąć. Regulacja miała być trochę inna, ale w dupie z tym. To jest tylko dla mnie więc po co mi płynny zakres skoro raz ustawię i tak już będzie. Podniesione o jakieś 25 - 30 mm, przykładam do polika i od razu luneta zgrana z okiem.
Nie wiem na jakie odległości chcesz strzelać z "cepika", że tak kombinujesz. To naprawdę fajny karabinek, czy pistolet, jak tam chcesz i czy potrzebuje takich udziwnień, ...no nie wiem. Lubię z niego strzelać i przy 15m, 20m+ brak baki mi nie przeszkadza, nawet nie myślałem, żeby coś tam dokładać, ale co tam kto woli.
j@nek pisze:Nie wiem na jakie odległości chcesz strzelać z "cepika", że tak kombinujesz. To naprawdę fajny karabinek, czy pistolet, jak tam chcesz i czy potrzebuje takich udziwnień, ...no nie wiem. Lubię z niego strzelać i przy 15m, 20m+ brak baki mi nie przeszkadza, nawet nie myślałem, żeby coś tam dokładać, ale co tam kto woli.
Gdyby w tym modelu wszystko było ok to by nie było w necie plików do drukarek 3D na bakę i stopkę. Ja u siebie ściąłem też ten ostry koniec stopki bo kłuło. Może we wtorek uda się wyjść w teren i sprawdzić jak te mody się sprawują.
Cytując klasyka "no chyba Ty" . A tak na poważnie, ktoś kiedyś powiedział, że "jak coś wygląda na chu...owe, a działa, to nie jest chu...owe", ...tak, że ten, jak ma Ci to pomóc, to działaj i niech daje rade, ...