Możemy wymieniać się tu pomysłami na temat modyfikacji naszych karabinków oraz oczywiście dodatkami do nich
Mój karabinek to była czysta fabryka, na szybko otwór w zaworze strzałowym rozwiercony do 3mm (było 1,4mm), bo po zakupie zero regulacji na zbijaku (maks energia 16,9J) oraz zmieniłem do testów ciśnienie (fabrycznie miałem 150bar, ja zacznę testy od 120bar). Czas na testy i pomiary. Ze swej strony dodam od razu pierwsze zdjęcia i pomysły na magazynki/wkładki jednostrzałowe
Magazynek 15 strzałowy 5.5 z łatwym ładowaniem, mocowanie i stabilizaja na magnesach jak w ori.
Na chwilę obecną brak oringa (trzymającego śruty), sprężyny(automatyczna zmiana na nowy śrut przy przeładowaniu) i pierścienia kotwiącego (zabezpieczenie "bębenka" przed zsunięciem się z korpusu).
Bez sprężyny indeksacja ręczna, ze sprężyną oczywiście jak w oryginale (jak widać na foto od razu przystosowana pod sprężynę, ale dopiero muszę nabyć drut i potestować).
Pierwsze testy jutro i kolejne na zlocie. Magazynek ma potencjał, można przynajmniej o 1szt. zwiększyć jego pojeność (a może i więcej).
Wkładka jednostrzałowa 5.5 - projekt 1
Wysoka jak ori magazynek, mocowana na magnesy.
Testowana na prototypie, działa, drobne detale do poprawy Wykładka jednostrzałowa 5.5 - projekt 2 Mocowana na magnesy, do weryfikacji stabilność w karabinku.